Donald Trump a susținut că situația în care se află este asemănătoare cu cea a opozantului rus Aleksei Navalnîi. Declarația fostului președinte a venit în contextul în care a fost condamnat vineri la o altă amendă, de 355 de milioane de dolari.

Donald Trump a criticat justiția americană

Republicanul este acuzat că a comis fraude financiare prin umflarea valorii imperiului său imobiliar cu scopul de a obţine finanţare mai favorabilă de la bănci.

Trump a criticat acuzațiile și a comparat sancțiunea cu tratamentul rezervat principalului adversar al lui Vladimir Putin în Rusia.

„Este o formă de Navalnîi. Este o formă de comunism sau fascism”, a declarat el în cursul unei reuniuni publice în Carolina de Sud, conform AFP.

De asemenea, fostul președinte a spus că judecătorul care l-a condamnat este „un nebun”.

„Tipul ăsta a decis că sunt vinovat înainte de începerea procesului”, a mai spus fostul preşedinte.

Fostul președinte spune că Navalnîi a fost un om foarte curajos

Cu privire la situația tragică a opozantului rus Aleksei Navalnîi, fostul președinte a subliniat că acesta a fost un „om foarte curajos”.

Republicanul este de părere că ar fi fost mai bine ca opozantul „să stea departe şi să vorbească din afara ţării”, ci nu să se întoarcă de bunăvoie în Rusia.

Acesta a continuat prin a spune că problemele din Rusia sunt prezente și în SUA. În opinia lui, Statele Unite sunt pe cale să devină „o ţară comunistă în multe feluri”.

„Acest lucru se întâmplă şi în ţara noastră. Suntem pe cale de a deveni o ţară comunistă în multe feluri. Am opt sau nouă procese la activ din cauza faptului că (…) fac politică”, a subliniat Trump.

Amintim că fostul președintele acuză că există o cabală împotriva lui. Trump a vorbit pe reţeaua sa Truth Social despre acest lucru și a denunțat „judecătorii ESCROCI ai stângii radicale”.

Pe lângă acest dosar civil privind imperiul său imobiliar, în care a făcut apel, Donald Trump este inculpat şi în patru dosare penale care vizează alegerile din 2020, gestionarea unor documente confidenţiale și nu numai.

Donald Trump
Donald Trump SURSA FOTO: Dreamstime

Acuzațiile aduse fostului președinte au stârnit tot felul de reacții

Noile acuzații cu care se confruntă fostul președinte au stârnit tot felul de reacții în spațiul american. De exemplu, un cunoscut influencer din Statele Unite a notat că „evaluatorii folosesc adesea comparația costurilor pentru a evalua proprietățile”.

„Agenții statului au susținut că Mar a Lago valora 18 milioane de dolari. (…) Ei bine, o casă cu 5 dormitoare și 6 băi, cu o suprafață de 13.000 de ft² (n.red. aproximativ 1.207 m²), situată pe malul oceanului, în Palm Beach Gardens, a fost vândută recent pentru 20.000.000 de dolari. (…) O proprietate de 2,4 acri pe malul oceanului din Palm Beach Gardens a fost vândută pentru 18.500.000 de dolari.

Mar a Lago are 58 de dormitoare și 33 de băi. Are 62.500 ft.² (n.red. aproximativ 5.806 m²) și se află pe 17 acri de teren. (…) Numai mobilierul valorează mai mult de 18 milioane de dolari”, este scris într-o postare realizată pe X.