Donald Trump a pierdut, conform acestui clasament, 35 de poziţii şi în prezent se situează pe locul 156 în topul celor mai bogaţi 400 de americani. 

Potrivit Forbes, averea lui Trump a avut de suferit ca urmare a scăderii preţurilor pe piaţa imobiliară din New York, ceea ce a dus la diminuarea valorii bunurilor pe care candidatul republicat la alegerile prezidenţiale le deţine în oraşul său natal, în special celebrul Trump Tower. 

Topul celor mai bogaţi oameni din SUA este dominat, încă odată, de co-fondatorul Microsoft, Bill Gates, a cărui avere a crescut, potrivit Forbes, de la 76 până la 81 miliarde de dolari în decurs de un an. În schimb, pentru prima dată în ultimii 16 ani investitorul Warren Buffett nu mai ocupă poziţia secundă în topul Forbes. În locul lui Buffett se află fondatorul site-ului de vânzări online Amazon, Jeff Bezos, a cărui avere este estimată la 67 miliarde de dolari. Warren Buffett, supranumit şi "oracolul din Omaha", se regăseşte pe poziţia a treia în topul Forbes chiar dacă averea sa a crescut cu 3,5 miliarde de dolari în ultimul an până la 65,5 miliarde de dolari. Urmează în ordine Mark Zuckerberg (Facebook), Larry Ellison (Oracle) şi Michael Bloomberg. 

În total, averea combinată a celor mai bogaţi 400 de americani se ridică la 2.400 miliarde de dolari. Din acest total, 1.300 miliarde de dolari aparţin unor miliardari cu vârste între 60 şi 79 de ani, categorie unde se regăseşte şi Donald Trump. Forbes subliniază că 42 sau 10% din cei mai bogaţi 400 de americani sunt imigranţi iar 14 din aceşti miliardari imigranţi se plasează mai sus decât Trump în topul Forbes. 

AGERPRES

Declaratie-şoc a lui Steen Jakobsen, economistul şef şi CIO-ul Saxo Bank! Acesta crede ca Donald Trump va ocupa fotoliul de la Casa Alba nu pentru ca îl califică ceva anume, ci pentru ca Hillary Clinton reprezintă ”o direcţie care a sărăcit foarte multi americani”. De asemenea, Jakobsen susţine că trimestrul în care intrăm va aduce primele semne ale unei schimbări politice importante, ceea ce va marca o perioadă de volatilitate pe pieţe.

Ruperea contractului social l-ar putea ajuta pe Donald Trump să iasă victorios şi exacerbează volatilitatea în pieţe. Însă din tulburări extreme vine schimbarea, iar nevoia de a da la o parte premisele false actuale ce susţin sistemul este masivă.

“Lumea visează din nou la o expansiune fiscală ce ar salva lumea” “În timp ce în restul anului 2016 se va vorbi despre cum într-o zi se vor primi mai multe stimulente financiare şi despre cum ar trebui să investim mai mult în infrastructură, calendarul politic va bloca acţiunea”

Intrăm în al patrulea trimestru cu volatilitate extrem de scăzută, la fel şi dobânzile, inflaţia şi creşterea, combinate cu o mare nervozitate şi inegalitate socială. Q4 poate fi şi trebuie să fie legat de alegerile prezidenţiale din SUA care par din ce în ce mai strânse, dar e şi un moment al anului care, în mod tradiţional, este slab pentru risk-on, cât şi un moment în care guvernele devin de obicei evazive în legătură cu cât de puţini bani vor cheltui din buget. Cu alte cuvinte "It's show time!"