Potrivit Andreei Mihăescu, coordonatoare de PR a portalului, „estimările privind piața muncii în 2013 arată că cele mai multe locuri de muncă se vor regăsi în așa-numitele domenii-vedetă de anul trecut, și anume vânzări și IT, însă cifrele din primele două luni ale anului în curs aduc domeniul Sănătate în topul celor mai ofertante ale momentului”. Numărul mare de joburi este și mai impresionant dacă facem comparația cu anul trecut: astfel, oferta din ianuarie și februarie 2013 pentru sectorul sanitar este cu 70% mai mare decât cea raportată pentru același interval, în 2012. „ Creșterea puternică a locurilor vacante în România arată că suntem pregătiți să aducem acasă cadrele medicale ce profesează peste hotare, mai ales în contextul în care numărul job-urilor în străinătate a stagnat în acest interval”, este de părere Andreea Mihăescu.

Cei mai mulţi angajatori sunt în căutare de medici specialiști, asistente medicale și reprezentanți medicali, însă, potrivit analizei BestJobs, „în ultima vreme, piața muncii s-a deschis și pentru alte categorii de profesioniști ce activează în domeniul Sănatate. Astfel, la mare cerere sunt și persoanele cu diplomă de kinetoterapeut, analist laborator, nutriționist sau oftalmolog”.

Interesant este că tendința nu este limitată numai la medicina umană: portalul a înregistrat o creștere cu 54% a ofertelor de muncă pentru medici veterinari, cu 53%, a posturilor din farmacii, și cu 32%, a numprului de anunțuri pentru chimiști și biochimiști. În ceea ce priveşte cererea, în ultimele 30 de zile şi-au actualizat CV-ul aproape 400 de medici, în timp ce numărul farmaciştilor care îşi caută activ un loc de muncă la ora actuală ajunge la 800 de persoane, în toată ţara.