Doliu uriaș. Este vorba despre dramaturgul Lars Norén, o personalitate de marcă a teatrului suedez. Editoarea sa transmite că acesta a murit marţi, la vârsta de 76 de ani, în urma infectării cu COVID, conform afp.com

„Importanţa lui Lars Norén ca autor şi dramaturg este aproape imposibil de rezumat în câteva propoziţii, însă el a fost unul dintre cei mai mari ai timpurilor noastre”, a transmis Eva Bonnier, editoarea sa din cadrul companiei Albert Bonniers Förlag, citată într-un comunicat.

Doliu în cinematografie

Trebuie menționat că regretatul dramaturg este renumit atât în Suedia cât şi peste hotare, fiind adesea plasat pe acelaşi piedestal cu August Strindberg (1849-1912) şi Ingmar Bergman (1918-2007).

Lars Norén a debutat cu poezia în anii ’60 înainte de a se concentra asupra teatrului, la sfârşitul anilor ’70, atât ca scriitor, cât şi ca regizor. Pe lângă Teatrul Dramatic Regal (Dramaten) din Stockholm, Lars Norén a pus în scenă piese la Comédie Française din Paris, arată sursa menționată. Este inclusă și propria operă „Poussiere”, ultima, în 2018, o scufundare în chinurile sfârşitului vieţii şi ale demenţei.

Cele mai cunoscute lucrări ale lui Lars Norén includ „Natten är dagens mor”, „Kaos är granne med Gud„ şi „Bobby Fischer bor i Pasadena”.

Sursă foto: Dreamstime