Este vorba despre cântăreţul indian SP Balasubrahmanyam, deţinător al unui record Guinness pentru interpretarea a peste 40.000 de cântece în 50 de ani. Acesta a murit la vârsta de 74 de ani, transmite bbc.com

Cariera muzicală a acestuia

De la melodii romantice la piese populare de dans, Sripathi Panditaradhyula „SP” Balasubrahmanyam a cântat unele dintre cele mai cunoscute bucăţi muzicale din cinematografia indiană, în 16 limbi.

SP Balasubrahmanyam a murit în ziua de vineri. Regretatul artist a petrecut mai multe zile la terapie intensivă în urma unei diagnosticări pozitive cu infamul coronavirus în luna august.

Chiar dacă rezultatul testului a fost negativ în luna septembrie, acesta a continuat să primească tratament. Spitalul la care era internat, în Chennai, a transmis că artistul a murit din cauza unui stop cardio-respirator.

SPB, aşa cum era cunoscut, şi-a început cariera în sudul Indiei şi a devenit primul cântăreţ crossover care a cunoscut succesul la Bollywood.

SP Balasubrahmanyam a cântat, pe parcursul unei cariere de peste 50 de ani, compoziţii ale unora ca AR Rahman şi Ilaiyaraaja.

Filmul care i-a adus celebritatea

Filmul de la Bollywood care i-a adus celebritatea a fost „Ek Duuje Ke Liye/ We Are Made For Each Other” (1981), o tragedie romantică.

De asemenea, Balasubrahmanyam a primit două importante distincţii civile în India – Padma Shri, în 2001, şi Padma Bhushan, în 2011.

Odată cu vestea decesului, pe reţelele de socializare numeroase vedete şi fani şi-au exprimat regretul şi i-au adus omagii.

Record negru în India

Statisticile transmise de Ministerul Sănătății arată faptul că India a raportat peste 90.000 de cazuri noi de infectare cu SARS-CoV-2, stabilind astfel un nou record global pentru o singură zi.

Un număr de 90.632 de cazuri confirmate în numai 24 de ore au fost raportate în data de 6 septembrie 2020, potrivit Ministerului Sănătăţii şi Bunăstării Familiale din India.

Potrivit datelor guvernamentale, cazurile de coronavirus din India au depăşit pragul de 4,1 milioane.