Iulia Dumitrescu este un alt medic care a pierdut lupta cu virusul ucigaș. Aceasta a încetat din viață la doar 44 de ani,  la Secția ATI a Spitalului Județean Vâlcea, după ce a fost diagnosticată cu coronavirus.

Potrivit ultimelor informații apărute, medicul a fost internat inițial la Boli Infecțioase, însă starea ei s-a agravat și a fost mutată la ATI. Miercuri dimineață, însă, medicul a pierdut lupta cu noul coronavirus. De asemenea, se pare că aceasta suferea și de diabet, lucru care ar fi contribuit la degradarea stării ei de sănătate.

Tragicul anunț a fost făcut de unul dintre colegi.

“Din păcate, s-a constatat la anumiți pacienți infectați cu noul coronavirus că deprecierea stării de sănătate este extrem de brutală” ,a declarat Dan Pădureanu, directorul Serviciului de Ambulanță Județean Vâlcea, potrivit gazeta vâlceană.

De menționat este faptul că, alți şase angajaţi de la Serviciul de Ambulanţă Vâlcea mai sunt înfectaţi cu coronavirus, însă suferă de forme ușoare ale bolii.

Coronavirusul face ravagii în România

Coronavirusul continuă să facă victime în România. Marți, Grupul de Comunicare Strategică a anunțat 7.753 cazuri noi şi 196 de morți, la 30.740 de teste efectuate în ultimele 24 de ore.

Mai exact, până pe 24 noiembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 430.605 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 304.188 de pacienți au fost declarați vindecați. În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 7.753 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

De asemenea, 10.373 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

Totodată, în intervalul 23.11.2020 (10:00) – 24.11.2020 (10:00) au fost raportate 196 de decese (129 bărbați și 67 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele Alba, Argeș, Arad, Bacău, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brăila, Brașov, Buzău, Călărași, Caraș-Severin, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomița, Iași, Mehedinți, Mureș, Prahova, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Tulcea, Vaslui, Ilfov și Municipiul București.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 13.667. Dintre acestea, 1.204 sunt internate la ATI.