Doliu uriaș în România. Un medic extrem de cunoscut a încetat din viață. A fost răpus de coronavirus. Teribila veste a lăsat mască pe toată lumea. Nimeni nu se aștepta la un asemenea deznodământ.

Doliu în România!

Deces neașteptat în lumea medicală. Un doctor care a salvat de-a lungul carierei mii de pacienți, a încetat din viață. Este vorba despre profesorul doctor Ovidiu Băjenaru, șeful clinicii de Neurologie de la Spitalul Universitar. Acesta a decedat din cauza coronavirusului.

Medicul neurolog, în vârstă de 63 de ani, era internat la Institutul Matei Balș din Capitală de o săptămână și jumătate. Din păcate, colegii săi nu au mai putut face nimic și au declarat decesul, anunță ProTV.

Născut în 1957, Ovidiu Băjenaru era absolvent al Facultății de Medicina – UMF ”Carol Davila” București, el ajungând, în 2000, prodecan al Facultatii ”Carol Davila”, post pe care l-a ocupat până în 2004.

Potrivit CV-ului, publicat pe site-ul umfcd.ro, Ovidiu Băjenaru a fost, în perioada 2008-2011, șeful Catedrei de Neurologie M028 – UMF ”Carol Davila” Bucuresti – Facultatea de Medicina, iar din 2011 a fost Director al Departamentului 6 – Neuroștiinte Clinice din UMF ”Carol Davila” Facultatea de Medicina, reales în 2015, până in 2020.

Din 2016, Ovidiu Băjenaru, doctor în știinte medicale, era membru corespondent al Academiei Române.