România este în doliu. Unul dintre ceu mai cunoscuți jurnaliști din țara noastră a încetat din viață. Prietenii și apropiații sunt în stare de șoc. Nimeni nu-și explică decesul, mai ales că jurnalistul avea doar 53 de ani.

Doliu uriaș în România!

Este vorba despre Mihai Enciu, unul dintre cei mai apreciați jurnaliști din județul Ialomița. Mihai Enciu a scris timp de 25 de ani, fără încetare și a realizat numeroase anchete, reportaje, interviuri, dar și editoriale. Jurnalistul a fost redactorul șef al Gazetei de Sud-Est, o publicație locală de top. Jurnalistul împlinise 53 de ani pe 30 septembrie.

„Cu o zi înainte să plece, Mihai spunea că «nu mai aleargă prin viață, pentru că e bătrân…». Nu era bătrân! Împlinise, acum nicio lună, 53 de ani. Îi plăcea să râdă de el spunând că este «patriarhul» presei locale: «Sunt Patriarh, Panait! Știu carte!».

A fost mai mult decât atât. Prin ceea ce a scris, a fost o instituție. O instanță! Dacă ar fi să mi-l amintesc cumva, mi l-aș aminti în secunda dinainte de a răspunde la telefon: «Sunt sunat! Undeva s-a încălcat legea!». Acesta a fost Mihai Enciu. Ultima instanță a fiecăruia dintre noi! Instituția la care apelezi atunci când statul refuză să te protejeze, când Justiția sparge capul dreptății, când autoritățile locale te vânează”, este anunțul unui material publicat pe site-ul de ştiri locale independentonline.ro.