Managerul unui important spital din România a povestit un episod dramatic, din păcate unul din multele de acest fel provocate de COVID-19 în ţara noastră.

Medicul Cristian Oancea, managerul spitalului „Victor Babeş” din Timişoara, spune că un copil de doar 10 ani a trebuit să fie refuzat la internare, din cauza supraaglomerării unităţii medicale.

„Noi am refuzat astăzi un copil de 10 ani din Arad și mi s-a rupt sufletul pentru că nu mai avem locuri. Prin mediatizarea acestor cazuri încerc să atrag atenția prin ce trecem. O să ajungem să fim niște actori la ce se întâmplă. Nu mai avem forța resursei umane, că paturile se pot suplimenta, dar un medic nu se formează peste noapte, necesită ani de zile.

Colegii mei efectiv au ajuns la capătul puterilor, iar cei care îndeamnă lumea să nu poarte mască și să ”gândească”. Îndemn și eu: haideți să gândim ce se întâmplă dacă ni se infectează părinții”, a declarat medicul timişorean pentru Realitatea PLUS.

Medicul Cristian Oancea

„Sistemul sanitar nu va rezista, noi am făcut omenește tot ce este posibil”

Cristian Oancea vorbeşte despre o luptă pe viaţă şi pe moarte în săptămânile următoare. „Sistemul sanitar nu va rezista” daca nu se schimbă nimic, avertizează acesta.

„E regretabil ca lideri de opinie să facă afirmații care să ducă la dezbinare. Fiecare viață contează și trebuie prețuită ca atare. Există curente de nonconformiști, acești necredincioși în virus, care circulă peste tot în Europa.

Să nu uităm că România are un sistem de sănătate fragil, nu ne putem compara cu sistemul din Franța, din Germania, din Italia. Avem câteva spitale de primă linie, care sunt aceleași de 9 luni de zile, sunt aceiași medici, inclusiv medici rezidenți și le mulțumesc tuturor cadrelor medicale care au rezistat și rezistă în continuare.

Uitați-vă cât de repede se umplu paturile de Terapie Intensivă! Trebuie să ne așteptăm la săptămâni sub presiune. Pe paturile de Terapie Intensivă se dă lupta între viață și moarte. Ne așeptăm la o luptă dură toamna aceasta. Sperăm la solidaritate. Sistemul sanitar nu va rezista, noi am făcut omenește tot ce este posibil”, a mai spus managerul de la „Victor Babeş”, potrivit realitatea.net.