Este tristeţe uriaşă printre rudele şi prietenii lui Neculai Stoian, unul dintre cei mai vechi meseriaşi din breasla tipografilor.

Bărbatul, în vârstă de 69 de ani, a încetat din viaţă în noaptea de marţi spre miercuri, în urma infectării cu noul coronavirus. El a fost testat pentru COVID-19 pe data de 12 octombrie, după ce s-a simțit foarte rău, abia putând respira, iar ziua următoare, după venirea rezultatului pozitiv, a fost internat la Spitalul de Urgenţă din Bârlad.

Iniţial, Neculai Stoian a fost internat la secţia de Boli Infecţioase, iar apoi transferat la ATI Reanimare. Din păcate, plămânii săi erau deja afectaţi, în proporţie de circa 60%, iar bărbatul nu a mai avut puterea să lupte, scriu jurnaliştii de la Vremea Nouă.

Regretatul tipograf Neculai Stoian a pus bazele, în anul 1998, firmei SC Tiparul SRL, primul tipar în format privat din Bârlad, unde s-au tipărit foarte multe cărți și reviste precum și documente necesare populației și firmelor. Toţi locuitorii din Bârlad ştiu unde este SC Tiparul și cel puțin o dată au apelat la “nea Nicu” să le fie tipărite invitațiile de nuntă sau de botez.

Ziariștii de la Redacția Bârlad a cotidianului Vremea Nouă au avut un mesaj emoţionant de transmis la auzul veştii tragice:

„ADIO, prieten drag! ADIO, domnule Stoian! Dumnezeu să îți așeze sufletul în LUMINA și pace… Noi așa o să ne amintim de tine și așa rămâi în sufletul nostru… un prieten drag, un om frumos, un om vesel, un om glumeț, un om inteligent, un om haios, un om care a iubit viața, un om săritor și zâmbitor… un OM…. Dumnezeu să te odihnească!”