Este doliu în politica din România! O figură marcantă a liberalilor a încetat din viaţă.

Pierdere uriaşă pentru Partidul Naţional Liberal!

Este vorba despre dr. Nicolae Ciucă, o figură marcantă printre liberalii din judeţul Constanţa, fost consilier judeţean.

În prezent, Nicolae Ciucă (doar o coincidenţă de nume cu actualul ministru al Apărării) ocupa funcţia de președinte al Organizației Seniorilor Naționali Liberali Constanța şi prim-vicepreşedinte al Organizației Seniorilor Naționali Liberali la nivel naţional.

Dr. Nicolae Ciucă ar fi fost infectat cu COVID-19, potrivit replicaonline.ro.

Dr. Nicolae Ciucă (Sursa: replicaonline.ro)

“Generații de liberali au fost inspirați de dăruirea, tenacitatea si devotamentul domnului doctor. Partidul Național Liberal a suferit astăzi o grea pierdere.

Dumnezeu să îl odihnească în pace!”, se arată într-un comunicat transmis de Filiala PNL Constanţa.

Doliu în România şi după moartea unui fost ministru din anii ’90

Lumea politică din România este în doliu şi după vestea trecerii în nefiinţă a unui fost ministru. Dr. ing. Doru-Dumitru Palade, fost ministru al Cercetării şi Tehnologiei, a murit în ziua de sâmbătă, 6 noiembrie, la vârsta de 84 de ani.

Doru-Dumitru Palade a fost parte a Guvernului României între 1992 şi 1996.

În anii 1981-1992 și 2000-2005, Doru-Dumitru Palade a fost Director General al Institutului de Cercetare și Proiectare pentru Mecanică Fină-ICPMF, actualul Institut Național De Cercetare Dezvoltare Mecanică Fină INCDMTM București.

Regretatul inginer s-a ocupat de coordonarea directă a transferului tehnologic a 15 familii de produse şi 15 tehnologii noi din domeniul industriei de mecanică fină (1980-1990), respectiv a punerii în funcțiune a șapte capacități noi de productie, în perioada 1978-1985 (Vaslui, Arad, Drobeta Turnu Severin, Pașcani, etc.).

Doru-Dumitru Palade fost autorul a 18 brevete de invenții, dintre care două medaliate cu aur la Salonul de la Geneva și a șase cărți de specialitate, publicate după 1995, dintre care una a obținut Premiul „Aurel Vlaicu” al Academiei Române.

Doru-Dumitru Palade