Doliu în scena politică din România! Un fost ministru a murit la vârsta de 84 de ani

Directorul științific al INCDMTM dar și fost ministru al Cercetării şi Tehnologiei, dr. ing. Doru-Dumitru Palade a murit în ziua de sâmbătă, 6 noiembrie.

Amintim că acesta s-a născut la data de 1 noiembrie 1937, în București şi a absolvit Universitatea „Politehnica” în anul 1959. Mai apoi, a deținut funcția de Ministru al Cercetării şi Tehnologiei între 1992 și 1996.

A avut numeroase realizări profesionale impresionante

În anii 1981-1992 și 2000-2005, Doru Dumitru Palade a fost Director General al Institutului de Cercetare și Proiectare pentru Mecanică Fină-ICPMF, actualul (Institut Național De Cercetare Dezvoltare Mecanică Fină) INCDMTM București.

De asemenea, a fost Doctor inginer în științe tehnice în specializarea de mecanică fină, conducător de doctorate în domeniul de științe tehnice/mecanică fină, cadru asociat UPB, profesor la catedra de mecanică fină, titular curs „Senzori şi traductoare”, vicepreședinte al Patronatului Român din Cercetare și Proiectare și, nu în ultimul rând, membru titular al Academiei de Științe Tehnice din România „ASTR”.

Realizările sale impresionante merită să fie amintite

Totodată, realizările sale impresionante merită la rândul lor să fie amintite. Astfel, menționăm că regretatul inginer s-a ocupat de coordonarea directă a transferului tehnologic a 15 familii de produse şi 15 tehnologii noi din domeniul industriei de mecanică fină (1980-1990), respectiv a punerii în funcțiune a șapte capacități noi de productie, în perioada 1978-1985 (Vaslui, Arad, Drobeta Turnu Severin, Pașcani, etc.).

Doru Dumitru Palade fost autorul a 18 brevete de invenții, dintre care două medaliate cu aur la Salonul de la Geneva și a șase cărți de specialitate, publicate după 1995, dintre care una a obținut Premiul „Aurel Vlaicu” al Academiei Române.

Conducerea și angajații INCDMTM își exprimă sincerele condoleanțe

În urma decesului lui Doru Dumitru Palade, conducerea și angajații Institutului de Cercetare-Dezvoltare pentru Mecatronică și Tehnica Măsurării (INCDMTM) își exprimă sincerele condoleanțe pentru familia îndoliată.