Este doliu uriaș în lumea muzicală după ce un instrumentist de la Ansamblul „Doina Gorjului“ s-a stins din viaţă după ce a suferit de COVID-19.  Este vorba de Ştefan Mustăţea, instrumentist la Ansamblul Folcloric „Doina Gorjului“ şi membru al Fanfarei „Armonia“ din Târgu Jiu.

Muzicianul a decedat în această dimineaţă, la puţin timp după ce a fot externat din Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu. Ştefan Mustăţea avea vârsta de 53 de ani şi a suferit de COVID-19. El a fost internat în spital o perioadă lungă până când testul PCR a fost negativ. Cu toate acestea, instrumentistul a rămas cu o serie de probleme medicale şi s-a internat din nou în spital după o scurtă perioadă petrecută acasă. Acesta suferea de probleme pulmonare şi respiratorii, având fibroză pulmonară. Instrumentistul nu putea respira fără aparatul de oxigen şi se afla într-o stare gravă, conform unor surse medicale.

Fane a fost un instrumentist desăvâşit

Ştefan Mustăţea a fost cadru militar. El a activat în cadrul fanfarei militare, fiind subofiţer. După ce s-a retras din activitatea militară, acesta a fost încadrat la Ansamblul Artistic Profesionist „Doina Gorjului“, unde cânta alături de fratele său.  Ulterior, el a început o colaborare și cu Fanfara „Armonia“, formată în principal din foşti componenţi ai fanfarei militare.

„Am fost devastat de vestea primită. Ştiam că este în spital cu unele probleme la plămâni, după ce suferise de COVID-19. Din ce am aflat, urma să plece săptămâna viitoare la o clinică din Târgu Mureş pentru a urma un tratament. Fane a fost un instrumentist desăvâşit, foarte apreciat de breasla noastră. A fost colegul nostru, atât la fanfara militară, dar, mai nou, şi la fanfara «Armonia». A cântat alături de noi în vara trecută“, a spus Gheorghe Enăştescu, liderul Fanfarei „Armonia“.

Înmormântarea va avea loc joi, 31 decembrie, în Cimitirul Municipal din Târgu Jiu.