Lumea filmului este mai săracă. Un actor legendar ne-a părăsit în urmă cu câteva ore. Apropiaţii, dar şi fanii sunt în stare de joc.

Doliu uriaş în cinematografie

A încetat din viaţă Johnny Briggs, legendarul actor din serialul britanic Coronation Street. Acesta şi-a pierdut viaţa duminică dimineaţă, la 85 de ani, după o boală lungă, conform primelor informaţii despre cauza decesului său.

Actorul care l-a interpretat pe vicleanul Mike Baldwin 30 de ani în serialul de la ITV a început filmările în 1976. De atunci şi până când s-a retras din producţie a jucat în 2.349 de episoade. Ultima lui apariţie în Coronation Street a fost în 2006.

Mesaj emoţionant al apropiaţilor

Apropiaţii acestuia au transmis un mesaj emoţionant. „Întreaga familie Coronation Street este profund întristată de moartea lui Johnny Briggs. În rolul lui Mike Baldwin, el a fost cu adevărat unul dintre cele mai iconice personaje pe care The Street le-a cunoscut vreodată. Transmitem condoleanțe familiei lui Johnny”, se arată pe contul de Twitter al celebrului serial din Marea Britanie.

Dispariţia legendarului actor a fost un şoc vedete şi foştii colegi. Cunoscutul prezentator TV, Piers Morgan este şocat. „RIP Johnny Briggs, 85. Legenda Coronation Street, care l-a interpretat pe vicleanul Mike Baldwin timp de 30 de ani. Personaj extraordinar pe ecran și în afara ecranului”, a spus prezentatorul.

Actorii, în stare de şoc

William Roache, care îl interpretează pe Ken Barlow, a declarat într-o declarație adresată agenției de știri PA: „Îmi pare rău să aud despre Johnny.

Mike Baldwin și Ken Barlow au fost duşmani înverşunaţi dmai mulți ani, dar în calitate de actor, Johnny a fost impecabil, întotdeauna bun. Am fost atât de norocos că am lucrat cu el atât de mulți ani.

A fost un personaj puternic căruia îi va fi simţită lipsa. Îi trimit dragostea lui Johnny în călătoria lui și tuturor celor care sunt nevoiți să-i fie dor de el, era un personaj iconic din Coronation Street. Te iubesc Johnny! X”

Şi Antony Cotton, care joacă rolul lui Sean Tully este îndurerat după tragedie „Johnny Briggs a fost un personaj complex, pe ecran și în afara ecranului, și cu toții l-am adorat. Simțiți-vă norocoşi că am avut șansa de a lucra cu el”, a spus acesta

Mesajul familiei

„Cu mare tristețe anunțăm moartea tatălui nostru, Johnny Briggs. A murit liniștit în această dimineață după o lungă boală, cu familia lângă el. Avea 85 de ani.

Cerem politicos intimitate în acest moment, astfel încât să ne putem întrista în liniște ca familie și să ne amintim de vremurile minunate pe care le-am avut cu el. Mulțumim”, a fost comunicatul familiei greu încercate.