Vești proaste pentru iubitorii de handbal. Alfredo Quintana, portarul echipei FC Porto, s-a stins din viață la doar 32 de ani. Tragicul anunț a fost făcut vneri, de echipa la care acesta era titular.

Potrivit sursei citate, Quintana, membru al naționalei de handbal a Portugaliei, a suferit un stop cardio-respirator în timpul unui antrenament, iar starea sa s-a agravat destul de repede. În momentul decesului, sportivul era internat în secția de terapie intensivă a Spitalului din Sao Joao.

Quintana s-a născut în Cuba. El a primit cetățenia portugheză, evoluând în 70 de meciuri internaţionale pentru naționala Portugaliei, cu care a participat luna trecută la Campionatul Mondial din Egipt.

Doliu imens în lumea sportului

Alfredo Quintana s-a născut în Cuba, dar a devenit cetăţean lusitan. De-a lungul carierei sale, el a evoluat în 70 de meciuri internaţionale pentru selecţionata Portugaliei, alături de care a participat luna trecută la Campionatul Mondial din Egipt.

Pe lângă pierderea lui Quintana, handbalul mondial a mai pierdut în această săptămână o adevărată legendă. Este vorba despre Zlatko Saracevic, cel care era antrenorul echipei feminine Podravka Koprivnica, grupare la care evoluează și Yulia Dumanska.

Totul s-a întâmplat brusc. În timp ce părăsea sala în care a avut loc meciul de duminică, antrenorul de handbal Zlatko Saracevic s-a prăbuşit lângă Barbara Stancin. A fost chemată imediat ambulanţa iar tehnicianul a fost transportat la spital, unde medicii au încercat zeci de minute să-l resusciteze. Antrenorul a fost declarat mort la scurtă vreme după derby-ul cu Lokomotiva Zagreb.

De menționat este faptul că, Zlatko Saracevic era antrenor la Podravka din anul 2018. Podravka Koprivnica a jucat duminică seara derby-ul campionatului, cu rivala Lokomotiva Zagreb.

Zlatko Saracevic rămâne o legendă a handbalului croat. El a cucerit aurul olimpic cu selecţionata Croaţiei în 1996. În cariera de jucător a trecut pe la echipe ca Nimes, Creteil, Bordeaux, Istres şi Veszprem.

Zlatko Saracevic era născut pe 5 iulie 1961.