Doliu în lumea sportului! Un ”uriaș” s-a stins din viață. Am pierdut un membru foarte iubit

Britanicul Frank Williams, fondatorul celebrei echipe de Formula 1 care-i poartă numele, a decedat la vârsta de 79 de ani, a anunţat duminică echipa pe Twitter, transmite AFP.

Echipa înfiinţată de Frank Williams în anii 1970 a câştigat 16 titluri mondiale între 1980 şi 1997, nouă la constructori şi şapte la piloţi.

Printre piloţii care au concurat pentru această echipă au fost Alain Prost şi Nigel Mansell.

Sir Frank Williams era tetraplegic în urma unui accident de maşină produs în martie 1986 şi a petrecut ultimele decenii de viaţă într-un scaun cu rotile.

Primele monoposturi sub numele său au concurat în Formula 1 în 1975. Prima victorie a fost obţinută la Silverstone în 1979, iar primul titlu mondial a fost cucerit anul următor de australianul Alan Jones.

A cedat conducerea echipei fiicei sale

Tatăl a trei copii, acest pasionat de tehnologie şi de strategie a cedat conducerea echipei fiicei sale Claire în 2013.

Confruntată cu dificultăţi sportive şi financiare, echipa a fost vândută unui fond de investiţii american, Dorilton Capital, în 2020.

Preşedintele Formulei 1, Stefano Domenicali, a declarat că acest sport a pierdut „un uriaş”.

„Claire Williams a sunat în această dimineață pentru a mă informa despre vestea foarte tristă că iubitul ei tată, Sir Frank Williams, a murit. A fost un adevărat gigant al sportului nostru, care a depășit cele mai dificile provocări din viața sa și a luptat în fiecare zi pentru a câștigat pe pistă, dar și în afara ei. Am pierdut un membru foarte iubit și respectat al familiei F1. Ne va fi dor de el. Realizările sale incredibile și personalitatea lui vor rămâne pentru totdeauna în sportul nostr. Gândurile noastre sunt la familia și prietenii lui Williams în acest moment”, a declarat el.

Pilotul argentinian Carlos Reutemann care a avut o carieră impresionantă în Formula 1 a decedat și el în vara acestui an

Doliu în lumea motorsportului internaţonal! Unul dintre cei mai de succes piloţi din Argentina, vicecampion mondial în Formula 1, a încetat din viaţă la 79 de ani.

Este vorba despre Carlos Reutemann, fost vicecampion mondial în Formula 1 în anul 1981, an în care a pierdut titlul mondial pentru doar un punct.

Carlos Reutemann a murit din cauza unor complicaţii hemoragice şi renale pentru care a fost internat în spitale mai mult de o lună. Fostul pilot se afla în ultimele zile în secţia de Terapie Intensivă a unui centru de sănătate din oraşul Santa Fe, iar starea sa s-a deteriorat brusc, relatează autosport.com.

El a fost internat cu anemie şi deshidratare, dar starea sa s-a agravat din cauza unor probleme anterioare cu hemoragii gastro-intestinale şi deteriorarea funcţiei renale. Problemele sale au fost legate de cancerul hepatic cu care a fost diagnosticat în 2017.