Doliu în lumea motorsportului internaţonal! Unul dintre cei mai de succes piloţi din Argentina, vicecampion mondial în Formula 1, a încetat din viaţă la 79 de ani.

Este vorba despre Carlos Reutemann, fost vicecampion mondial în Formula 1 în anul 1981, an în care a pierdut titlul mondial pentru doar un punct.

Şi-a petrecut ultimele săptămâni din viaţă în spitale

Carlos Reutemann a murit miercuri, din cauza unor complicaţii hemoragice şi renale pentru care a fost internat în spitale mai mult de o lună. Fostul pilot se afla în ultimele zile în secţia de Terapie Intensivă a unui centru de sănătate din oraşul Santa Fe, iar starea sa s-a deteriorat brusc, relatează autosport.com, potrivit news.ro.

El a fost internat cu anemie şi deshidratare, dar starea sa s-a agravat din cauza unor probleme anterioare cu hemoragii gastro-intestinale şi deteriorarea funcţiei renale. Problemele sale au fost legate de cancerul hepatic cu care a fost diagnosticat în 2017.

A pierdut titlul mondial în Formula 1, în favoarea lui Nelson Piquet, la doar un punct diferenţă

Carlos Reutemann (ianuarie 1975)

Carlos Reutemann a fost cel mai titrat pilot pe care l-a avut Argentina, după legendele Juan Manuel Fangio şi Jose Froilan Gonzalez dinn anii ’50.

Reutemann a avut zece ani foarte buni în Formula 1 între 1972 şi 1982, atunci când “Marele Circ” înregistrat o perioadă foarte competitivă.

Pilotul argentinian a câştigat 12 curse în Formula 1, obţinând 45 de podiumuri, şase pole position-uri şi 66 de puncte, într-o perioadă în care doar primii şase clasaţi primeau puncte. Victoriile sale de la Nurburgring Nordschleife, din 1975, şi la Monaco, din 1980, au rămas celebre.

Carlos Reutemann a fost pilotul unor echipe de renume din Formula 1, precum Brabham, Ferrari, Lotus şi Williams, iar în 1981, când concura pentru Williams, a fost la un pas să câştige titlul mondial la piloţi, după ce a condus în clasament o mare parte a sezonului.

În final, argentinianul a pierdut la un singur punct diferenţă, în favoarea brazilianului Nelson Piquet.

Carieră de succes şi în politică după retragerea din motorsport; a avut şansa chiar de a deveni preşedintele ţării

Reutemann a mai încheiat clasamentul general de trei ori pe poziţia a treia, în anii 1975, 1978 şi 1980, atunci când concura pentru Brabham, Ferrari, respectiv Williams.

Carlos Reutemann s-a retras din Formula 1 în anul 1982. El a mai concurat şi în Campionatul Mondial de Raliuri, de două ori, înregistrând două clasări pe podium în Argentina, în anii 1980 şi 1985.

După aceea, fostul pilot a intrat cu succes în politică, deţinând două mandate ca guvernator al provinciei sale de origine, Santa Fe.

În 2003, Carlos Reutemann a avut posibilitatea de a candida pentru postul de preşedinte al Argentinei, însă a refuzat. Din 2003 şi până în prezent, el a fost membru al Senatului argentinian.

Sursă foto: Dreamstime