Doliu în România! A murit o mare personalitate a țării noastre: „Cu profundă mâhnire am luat cunoștință de dispariție”

Potrivit informațiilor transmise de medicul Marinela Olăroiu, regretatul academician s-a stins recent din viață.

„Cu profundă mâhnire am luat cunoștință de dispariția dintre noi a domnului Academician Profesor Doctor Adrian Restian, Președinte Societatea Academică de Medicină a Familiei (SAMF) și Membru titular al Academiei de Științe Medicale. Contribuția remarcabilă a domniei sale de-a lungul anilor – cercetări, publicații, cărți, interviuri, prezentări, prima curriculă de pregătire pentru rezidenți în specialitatea medicină de familie… – a contribuit la dezvoltarea medicinei generale și de familie din România. Exprim pe această cale condoleanțe familiei și îi urez un drum lin către lumea de dincolo”, a scris dr. Marinela Olăroiu.

Mesajul transmis anterior de regretatul academician

Amintim că regretatul academician a vorbit anterior despre dificultățile cu care se confruntă oamenii din cauza schimbărilor provocate de pandemie.

„Credința în Dumnezeu ne-ar ajuta foarte mult în această perioadă. Trecem printr-un necaz, pe care îl putem depăși prin credință, pentru că Dumnezu ne învață să fim mai buni și mai cumpătați. Dar din păcate, Biserica este foarte criticată în această perioadă, iar Biserica nu le-a făcut nimic rău celor care au aceste reacții față de Dumnezeu și față de spiritualitate. Dacă acestor oameni le-aș spune că Diavolul are acest interes, ar zice că sunt nebun…

Dar ce este foarte interesant de meditat pentru noi este că omul, sub influența progreselor științifice absolut remarcabile și evidente, și demne de apreciat, s-a îndepărtat de Dumnezeu. Doar că unii oamenii nu mai cred acum nici în știință nici în Dumnezeu.

Este vorba de oamenii care nu acceptă recomandările simple ale medicilor, care ne spun să purtăm mască, să păstrăm o oarecare distanță unul față de altul și să nu mergem unde este mare înghesuială. Așadar, unii oameni nu mai respectă nici recomandările științei, și nici poruncile lui Dumnezeu. Adică lucruri simple.

Dar unii ar trebui să se decidă. Dacă nu cred în știință, în ce Dumnezeu să creadă? Ce concepție de viață să ai, care să nu corespundă recomandărilor științei? Nu trebuie să vorbim neapărat de purtatul măștii, care să ne ferească de boală. Putem vorbi și de mâncatul excesiv, care ne face să creștem mult în greutate și să devenim mai vulnerabili în fața bolii. Păi asta se numește lăcomia pântecelui, și ori asculți de Dumnezeu și eviți acest păcat, ori asculți de recomandările medicilor și eviți supraalimentația și sedentarismul.

Eu sunt un om de știință, dar și foarte credincios. Cred în Dumnezeu, nu pot să concep că acest Univers nu a fost creat de cineva, unde totul este perfect și extrem de frumos.

Ultima carte publicată de mine se numește „Pianistul epigenetic”, în care scriu că genele noastre, pe care le-am moștenit de la părinții noștri sunt reglate de niște mecanisme epigenetice, care ar juca rolul unui pianist, și care ar putea să activeze sau să inhibe anumite gene, din cele 25 de mii pe care le avem. Pianistul este cel care cântă la cele 25 de mii de gene. Credeți în știință, pentru că Dumnezeu ne-a dat un creier foarte performant și putem gândi inteligent”, a precizat anterior profesorul doctor Adrian Restian pentru gandul.ro