Adrian Pop, preotul Parohiei Greco-Catolice din Noroieni, s-a stins din viață

Marți, 24 ianuarie 2023, Adrian Pop, preotul Parohiei Greco-Catolice din Noroieni, s-a stins din viață la 63 de ani din cauza unor probleme grave de sănătate.

Adrian Pop a fost unul dintre cei mai longevivi preoți din municipiul Satu Mare, slujind peste 20 de ani. Slujba sa de înmormântare va avea loc joi, 26 ianuarie 2023, de la ora 12:00, la Biserica „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din Satu Mare. Priveghiul va avea loc miercuri, 25 ianuarie 2023, ora 17:00, la aceeași biserică.

„”Acum m-am odihnit și am aflat ușurare multă, căci m-am mutat din stricăciune la viață.” A trecut la Domnul preotul Adrian Pop. În cursul dimineţii de marți, 24 ianuarie 2023, la vârsta de 63 de ani, s-a mutat la Domnul întru cele veşnice părintele Adrian Pop, parohul Parohiei Greco-Catolice din Noroieni. Decesul a survenit în urma unor grave probleme de sănătate. Dumnezeu să-l odihnească în pace! Amin!”, a fost mesajul postat, marți, pe pagina oficială de Facebook a Protopopiatul Greco-Catolic Satu Mare.

Doliu în rândul Bisericii Catolice! Sora André s-a stins din viață la 118 ani

Doliu în rândul Bisericii Catolice! Sora André, călugăriţa franceză cunoscută ca „decana de vârstă a planetei”, a încetat din viaţă marţi, 17 ianuarie 2023, la onorabila vârstă de 118 ani.

„A decedat la 2:00 a.m. Este o mare tristeţe, dar şi-a dorit (să moară), a fost dorinţa ei să se alăture fratelui ei iubit. Pentru ea, este o eliberare”, a explicat David Tavella, responsabil cu comunicarea în cadrul unităţii de cazare pentru persoane vârstnice „Sainte-Catherine-Laboure” din Toulon (în Departamentul Var din sudul Franţei), unde locuia sora André, potrivit agenției de presă AFP.

Conform sursei citate anterior, de câţiva ani, sora André era obosită și dorea „să se retragă din povestea asta”. „Dar bunul Dumnezeu nu mă aude”, a mărturisit ea în ianuarie 2022.

„Se spune că munca omoară, pentru mine munca a fost cea care m-a făcut să trăiesc, am muncit până la 108 ani”, spunea ea în aprilie 2022, când a fost numită „decana de vârstă” a planetei.

Nici o organizaţie oficială nu atribuie titluri de „decan de vârstă”, dar s-a ajuns la un acord că sora André era ea mai în vârstă persoană în viaţă a cărei stare civilă a putut fi verificată.

Sora André a împlinit 118 ani în aprilie 2022, devenind astfel cea mai bătrână persoană cunoscută din întreaga lume, după decesul unei japoneze cu un an mai mare decât ea. Cartea Recordurilor Mondiale Guinness a înregistrat acest record pe data de 25 aprilie 2022, după moartea japonezei Kane Tanaka.

Sora André, pe numele ei real Lucile Randon, s-a născut în orașul Ales din sudul Franței pe data de 11 februarie 1904, cu zece ani înainte de Primul Război Mondial. Ea s-a călugărit în 1944, după ce a lucrat ca profesoară şi guvernantă. Cu puţin timp înainte de a împlini 117 ani, sora André a trecut cu bine peste infectarea cu SARS-CoV-2, relatează France24.

Ea locuia într-un azil de bătrâni din Toulon, de-a lungul coastei mediteraneene, unde își începea fiecare zi cu micul dejun și apoi cu o masă de dimineață, deși era în scaun cu rotile și nu mai putea vedea deloc.

„Este fericită, îi place foarte mult această atenție”, spunea David Tavella, anul trecut, după ce călugărița a împlinit 118 ani.