Omul de afaceri sucevean Gheorghe Filipciuc a murit, în noaptea de luni spre marți, în urma infectării cu coronavirus, la vârsta de 64 de ani. Afaceristul era internat de câteva săptămâni la Spitalul Județean Suceava, acesta suferea de mai multe complicații în urma infectării cu COVID-19.

Omul de afaceri, în spital încă din a doua jumătate a lunii octombrie

Gheorghe Filipciuc s-a internat în spital la secția Boli Infecțioase în a doua jumătate a lunii octombrie. La finalul lunii octombrie starea de sănătate i s-a agravat și a fost transferat la secția de Terapie Intensivă.

Familia afaceristului a inițiat și o campanie de donare, deoarece starea acestuia a impu și transfuzii de sânge. Angajații uneia dintre afacerile acestuia au donat sânge, iar problema a fost rezolvată. După o scurtă perioadă de timp, în ciuda eforturilor medicilor și familiei, acesta a murit. Gheorghe Filipciuc este patronul complexului Zamca și al Grădinei de Vară Eden, iar mai nou și al restaurantului Național. Acesta a fost un om de afaceri de succes din Suceava.

Tot marți a fost anunțat și decesul actorului Vladimir Găitan. Acesta a murit la vârsta de 73 de ani, după ce a pierdut lupta cu o boală necruțătoare. Colegii marelui actor s-au declarat șocați la auzul veștii.

Vladimir Găitan s-a stins din viață la vârsta de 73 de ani, a anunțat Nicolae Călugărița printr-o postare pe Facebook. De asemenea, Valentin Teodosiu, colegul regretatului Vladimir Găitan, a declarat pentru Realitatea Plus că ”am aflat cu 15 secunde înainte să mă sunați, dar nu mi s-a confirmat. Bănuiesc totuși că e adevărat. A fost un om plin de umor, uneori poate prea sarcastic. De multă vreme ne spunea că simte că o să ne părăsească. A fost un mare actor, un profesionist”.

”S-a chinuit foarte mult cu boala”

”Din păcate s-a stins. Ne stingem generație după generație. Vreau să spun că Duțu Găitan s-a chinuit foarte mult cu boala”, a subliniat Valentin Teodosiu, precizând că ”avea un cancer limfatic. Bănuia că-l are de la Cernobîl”.

Actorul Vladimir Găitan a fost decorat la 13 decembrie 2002 cu Ordinul național Serviciul Credincios în grad de Cavaler, alături de alți actori, ”pentru devotamentul și harul artistic puse în slujba teatrului romanesc, cu prilejul împlinirii unui veac și jumătate de existență a Teatrului Național din București”.