Emma Neagu, copila în vârstă de numai 15 ani, a murit pe 7 aprilie, fiind răpusă de cancerul osos, boală cu care a fost diagnosticată în anul 2017. Anunțul a fost făcut de mai multe organizații și fundații caritabile din Canada, unde fetița s-a născut și unde devenise o adevărată susținătoare a copiilor care sufereau de aceeași boală.

„Emma nu şi-a dorit să fie amintit drept fata bolnavă de cancer şi a urât expresia «a pierdut bătălia». Îşi dorea, în schimb, să fie pomenită drept fata care putea să meargă în mâini şi să facă mişcări complicate în ciuda cancerului. Deşi avea o vârstă fragedă, Emma a fost suficient de înţeleaptă încât să ştie că o victorie ţine doar de viziunea proprie şi de ceea ce laşi pe această lume, nu de final“, se arată într-un text privind detalii legate de înmormântare.

Emma Neagu a apărut și la „Românii au talent”, unde a lăsat pe toată lumea cu lacrimi în ochi. Pasionată de gimnastică și dedicată acestui sport încă de la vârsta de trei ani, copila a reușit să performeze în acest domeniu, deși a ales să îi fie amputat piciorul, tocmai pentru a reuși să-și urmeze pasiunea.

În urmă cu doi ani, Emma a fost diagnosticată cu cancer osos, iar mama fetei a explicat că, deși medicii i-au spus că îi pot salva piciorul, ea a ales să îl amputeze pentru a putea dansa în continuare.

„Am plâns împreună de nenumărate ori. Când i-au spus că îi pot salva piciorul, ea a ales să-l amputeze, pentru că i-au spus că dacă îşi va salva piciorul va fi doar pentru partea estetică, va avea un metal în picior şi va termina cu gimnastica şi cu dansul, dar dacă îşi va amputa piciorul, cu multă muncă şi determinare, va putea să facă ce făcea şi înainte. Am avut multe divergenţe. «Tu ai înnebunit? Să-i laşi să-ţi taie piciorul când poate fi salvat?»“, a povestit mama fetei în ediţia din 8 februarie 2019 a emisiunii „Românii au talent“.

Pe atunci, Emma a spus că nu regretă decizia pe care a luat-o şi pe care o consideră cea mai bună.

„Mult timp m-am întrebat de ce eu, de ce eu, dar nu ajută să întrebi aşa ceva şi lupţi în continuare, că nu ai ce să faci. Eu zic că gimnastica mi-a dat puterea, nu ştiu dacă neapărat mi-a salvat viaţa, dar mi-a dat puterea să trec peste chestia asta“, spunea copila.

Prezentatorii emisiunii, Smiley și Pavel Bartoș, membrii juriului, dar și cei din public, au plâns, mai ales că fata a mărturisit că încă nu este complet vindecată.

„Eu mă simt bine, eu dansez, rezultatele arată altceva totuşi, dar eu mă simt bine şi fac tot ce vreau“.

Mama ei a lămurit: „La ultima radiografie a mai apărut ceva. Ea a avut şi două operaţii la plămâni, au fost metastazaţi“, scrie Adevarul.ro.