Peste 1.000 de persoane au participat, joi, la înmormântarea președintelui Consiliului Județean Vrancea, Cătălin Toma. Evenimentul s-a desfășurat în localitatea sa natală, Jariștea.

Ceremonia funerară a inclus o slujbă oficiată de ÎPS Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, alături de un sobor de preoți.

Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă au fost la înmormântare

La înmormântarea lui Cătălin Toma au luat parte numeroase personalități ale scenei politice românești, aducând astfel un ultim omagiu colegului lor.

Printre aceste personalități s-au numărat premierul Marcel Ciolacu, președintele Senatului Nicolae Ciucă, europarlamentarii Rareș Bogdan și Robert Sighiartău. Au mai fost prezenți și alți oficiali guvernamentali, parlamentari și membri ai Partidului Național Liberal.

Catalin Toma, PNL
Catalin Toma/SURSA FOTO: Facebook

Sute de persoane l-au însoțit pe Cătălin Toma pe ultimul drum

De asemenea, la Jariștea au participat reprezentanți ai administrațiilor locale și județene din Vrancea, alături de sute de persoane care l-au cunoscut pe Cătălin Toma și au vrut să îl însoțească în ultimul său drum.

Președintele Consiliului Județean Vrancea a trecut în neființă la vârsta de 46 de ani.

A murit la doar 46 de ani

Cătălin Toma a fost internat la Institutul Național de Boli Infecțioase „Matei Balș” și a pierdut lupta cu o boală nemiloasă. Sănătatea sa a fost pusă în pericol după o călătorie la Paris, Franța. Aici a contractat o infecție.

La întoarcerea în țară, au apărut simptome de răceală, iar starea sa de sănătate s-a deteriorat rapid. Inițial tratat la Spitalul Județean Vrancea, a fost ulterior transferat la București, la secția de Terapie Intensivă. Cu toate eforturile depuse de medici, nu s-a reușit să îi salveze viața.

Figură marcantă a PNL

Cătălin Toma a fost o figură de marcă în peisajul politic, începându-și cariera ca primar al comunei Jariștea. Ulterior, a preluat conducerea Partidului Național Liberal (PNL) Vrancea și a devenit parlamentar, îndeplinind funcția de senator PNL. În anul 2020, a fost ales în postul de președinte al Consiliului Județean Vrancea.

Prin contribuția sa activă în viața politică și comunitatea locală, liderul PNL și-a construit o carieră solidă. Moartea sa reprezintă o pierdere semnificativă pentru comunitatea locală și lasă un gol imens în peisajul politic al județului Vrancea.