Doliu în lumea sportului! A murit unul dintre cei mai buni. Avea doar 38 de ani

Potrivit informațiilor transmise de Total Slovenia News, acesta făcea parte dintr-o echipă de filmare care inspecta un loc pentru filmări. Totuși, a căzut și s-a lovit la cap de o stâncă acoperită de zăpadă într-o zonă închisă a stațiunii. În timp ce poliția austriacă a raportat marți doar că un snowboarder sloven a fost ucis în apropiere de Sölden, portalul web 24ur al televiziunii comerciale slovene POP TV a spus că este vorba despre Grilc.

Snowboarderul a căzut în timp ce cobora o pantă în zăpadă adâncă, în timp ce echipa de filmare se pregătea să filmeze o scenă, suferind un traumatism fatal la cap, conform agenției de presă austriece APA. Poliția a declarat că sportivul de 38 de ani din Ljubljana nu purta cască de protecție. Acesta și-a pierdut echilibrul și s-a lovit cu fața sau cu capul de o stâncă acoperită de zăpadă, scrie sursa menționată.

Echipajul de însoțire a încercat să-l resusciteze

Trebuie menționat că echipajul de însoțire a încercat să-l resusciteze. Regretabil, prima echipă medicală care a intervenit nu a putut decât să constate decesul la sosirea la fața locului, a mai scris agenția APA. Publicația austriacă Kronen Zeitung a relatat că regretatul snowboarder și echipa de filmare se aflau în turneu în Sölden pentru a inspecta terenul pentru noi filmări.

Amintim că Grilc este considerat unul dintre cei mai buni snowboarderi freestyle din lume. Acesta a bifat patru podiumuri în Cupa Mondială, singura victorie fiind obținută la Londra, în 2010. În ultimii ani, el a filmat videoclipuri de snowboarding și a promovat acest sport în rândul tinerilor, făcând astfel reclamă la mai multe mărci comerciale.

În 2016, Grilc s-a accidentat în timp ce făcea snowboarding în Austria. El a fost transportat cu elicopterul la spitalul din Schladming după ce a suferit o accidentare la spate. La momentul respectiv, a spus că „făcea snowboarding cu îngeri”. Portalul N1 a precizat că soția sa Nina este însărcinată cu al treilea copil.