Doliu în lumea muzicii mondiale, după ce artistul american Charley Pride, primul star country de culoare, a murit sâmbătă, în Dallas, din cauza unor complicaţii cauzate de Covid-19. El avea vârsta de 86 de ani. Pride a fost urmărit live, la TV, luna trecută, când a primit premiul pentru întreaga carieră din partea Country Music Association, la gala anuală.

Atunci, pe 11 noiembrie, a susţinut ultimul recital. El a interpretat piesa “Kiss an Angel Good Mornin’” cu Jimmie Allen, artist de culoare emergent, şi a susţinut un discurs emoţionant în faţa unui public restrâns, scrie news.ro.

A contactat boala după un eveniment

A fost anunţat că toţi cei invitaţi au fost testaţi pentru Covid-19 înainte de gală. Câteva rezultate au fost pozitive. Reprezentanţii CMA au spus la acel moment că niciunul dintre cei confirmaţi nu a intrat în spaţiul în care a avut loc ceremonia. Maren Morris, marea câştigătoare a premiilor CMA de anul acesta, s-a numărat între cei care s-au întrebat dacă nu cumva ar exista o legătură, deoarece Pride a contractat boala foarte curând după eveniment.

Doliu în lumea muzicii! COVID-19 a mai răpit un mare artist. A murit Charley Pride

Omagii pentru marele artist

Dolly Parton a fost unul dintre artiştii care i-au adus omagii lui Pride: „Sunt atât de tristă că unul dintre cei mai dragi şi vechi prieteni ai mei, Charley Pride, a murit. Este şi mai rău să aflu că a murit din cauza Covid-19. Ce virus oribil. Charley, te vom iubi mereu”.

În 2019, el a revenit în lumina reflectoarelor odată cu documentarul de televiziune “American Masters – Charley Pride: I’m Just Me”, care cuprinde interviuri cu artişti precum Garth Brooks, Willie Nelson, Brad Paisley, Parton şi însuşi Pride.

Inclus în Country Music Hall of Fame, în 2000, şi de trei ori premiat cu Grammy, Pride s-a bucurat de un succes imens. A debutat în topuri la finalul anului 1966, cu ”Just between Me and You”. A avut 29 de piese clasate în fruntea topului naţional country şi alte 21 de melodii în top 10, între anii 1966 şi 1984. La finalul anilor 1980, s-a retras uşor din activitate, lansând sporadic discuri pentru case de discuri independente ca Honest şi Music City. În 1994, a apărut autobiografia ”Pride”, scrisă împreună cu Jim Henderson, iar el a coninuat să susţină concerte până recent.

Charley pride a fost căsătorit şi a avut trei copii.

Doliu în lumea muzicii! COVID-19 a mai răpit un mare artist. A murit Charley Pride