Doliu în muzica internațională!

A încetat din viaţă unul din componenţii celebrei trupe The Monkees

Michael Nesmith, care a devenit cunoscut ca membru al formației americane The Monkees, a murit vineri din cauze naturale la 78 de ani, relatează Variety.

Anunțul a fost făcut chiar de familia sa, în revista Roling Stone. Potrivit acestora, muzicianul a murit înconjurat de familie, în pace, din cauze naturale.

‘’Vă rugăm să ne respectați intimitatea în acest moment și vă mulțumim pentru dragostea și lumina pe care le-ați arătat lui și nouă’’, a declarat familia cântărețului.

Ultimul spectacol al lui Nesmith a avut loc în urmă cu mai puțin de o lună, când el și cel care este acum singurul membru supraviețuitor al familiei Monkees, Micky Dolenz, au încheiat un turneu de adio la Teatrul Grec din L.A., pe 14 noiembrie.

Cei doi urmau să mai țină un ultim concert împreună la începutul lui 2022. Nesmith a cântat la voce, chitară și a scris versuri pentru Monkees.

 

Doliu și în lumea muzicii rap

Doliu în lumea muzicii rap după ce un celebru artist a fost ucis. Este vorba despre rapperul Slim 400, care a fost împuşcat mortal miercuri seară în oraşul Inglewood din Statele Unite, conform Los Angeles Times.

Potrivit presei americane, atacul ar fi avut loc pe Seventh Avenue, în jurul orei 19:50. Departamentul de Poliţie din Inglewood anunță că poliţiştii care patrulau în zonă l-au găsit pe artist rănit după ce au auzit împuşcături.

Ulterior, autorităţile au identificat victima drept Vincent Cohran, adică numele real al lui Slim 400. Deși paramedicii i-au acordat îngrijiri medicale la faţa locului și l-au transportat la un spital local pentru a-l putea salva, din păcate a fost mult prea târziu pentru el. Aceștia au fost nevoiți să îi confirme decesul.

La momentul actual, poliţia din Inglewood adună probe în continuare şi interoghează martori pentru ancheta în curs de desfăşurare. De menționat este faptul că, deși site-ul TMZ a relatat iniţial că Slim 400 avea 33 de ani la momentul decesului, însă poliţia a declarat ulterior că acesta avea 34 de ani.

Totodată, trebuie menționat și faptul că, înainte cu doar câteva ore de atacul în urma căruia și-a pierdut viața, Slim 400 a lansat un videoclip muzical pentru piesa sa „Caviar Gold”. Amintim că nu este prima oară când artistul se află într-o astfel de situație.

El a mai fost împușcat de mai multe ori în Compton, în 2019, dar a supravieţuit atacului după ce a fost supus unei intervenţii chirurgicale.