Doliu în lumea filmului la nivel mondial. Actriţa americană Lisa Banes, cunoscută mai ales pentru rolul din filmul “Gone Girl”, s-a stins din viață la vârsta de 65 de ani.

Amintim faptul că în urmă cu zece zile, aceasta a fost lovită de un vehicul pe două roţi în Manhattan, a declarat marţi un purtător de cuvânt al poliţiei, potrivit Variety.

Actrița a fost declarată decedată la spital, în cursul zilei de luni. În ceea ce privește accidentul, acesta s-a produs pe data de 4 iunie, lângă centrul cultural Lincoln Center, a declarat purtătorul de cuvânt pentru AFP.

În urma accidentului, vedeta a suferit un traumatism cranian. Potrivit presei americane, aceasta a fost lovită de un vehicul pe două roţi, fie o trotinetă sau o bicicletă electrică, însă oamenii legii nu au putut preciza ce tip de vehicul a fost mai exact.

Acesta ar fi trecut pe culoarea roșie a semaforului, iar autorul accidentului a fugit imediat de la fața locului. În prezent, o anchetă este în curs desfăşurare, însă nu au fost operate încă arestări, a adăugat purtătorul de cuvânt.

Doliu în lumea filmului

Agentul ei a fost cel care și-a arătat tristețea după vestea primită. Acesta o descrie pe Lisa Banes ca fiind o femeie plină de spirit și generoizitate, dar și dedicată muncii sale.

“Suntem cu inima frântă în urma morţii tragice şi lipsite de sens a Lisei. A fost o femeie plină de spirit, de gentileţe, de generozitate şi dedicată muncii sale, pe scenă sau în faţa camerelor de filmat, dar şi mai mult soţiei sale, familiei sale şi prietenilor ei”, a declarat agentul ei, David Williams, citat de NBC.

De cealaltă parte, soţia Lisei Banes, Kathryn Kranhold, a publicat și ea marţi pe Twitter o serie de fotografii în semn de omagiu faţă de partenera sa de viaţă. În același timp, în timp ce Banes se lupta pentru viaţă în spital, Kathryn Kranhold a lansat un apel în ziarul The Daily News, pentru a-l găsi pe autorul accidentului.

Amintim faptul că Lisa Banes a jucat în numeroase filme, în sitcom-uri cum ar fi “Roseanne”, dar şi producţii teatrale, pe Broadway. Totodată, cele mai notabile roluri ale sale au fost în “Gone Girl” (2014) şi în comedia romantică “Cocktail” (1988), alături de Tom Cruise.