Roy Horn a fost testat pozitiv pentru coronavirus săptămâna trecută şi a decedat la spitalul Mountain View din Las Vegas (vestul SUA). În capitala americană a divertismentului şi a cazinourilor, duo-ul său cu Siegfried Fischbacher, tot de origine germană, a fost unul dintre cele mai populare timp de mulţi ani, cei doi fiind cunoscuţi pentru costumaţia lor extravagantă şi pentru cascadoriile cu tigri, elefanţi sau şerpi.

În octombrie 2003, la cea de-a 59-a sa aniversare, Roy Horn a fost atacat în timpul unei spectacol de un tigru bengalez alb. Rănit grav, el a avut nevoie de mai multe luni de recuperare, iar show-ul nu mai a fost reluat.

Lumea a pierdut unul dintre marii ei magicieni

„Astăzi lumea a pierdut unul dintre marii ei magicieni, însă eu am rămas fără cel mai bun prieten”, a mărturisit Siegfried Fischbacher într-o declaraţie pentru mass-media americane. „Nu poate exista Siegfried fără Roy şi nici Roy fără Siegfried”, a completat el.

Născut în 1944 la Nordenham (Germania), Roy Horn a iubit animalele încă de la o vârstă fragedă. În 1957, el l-a cunoscut pe Siegfried Fischbacher la bordul unei nave de croazieră unde cei doi ofereau spectacole, iar în 1959 şi-au unit forţele.

Cei doi au debutat în Las Vegas la sfârşitul anilor ’60, realizând sute de spectacole, în special la „The Mirage”, din 1990 până la atacul tigrului, în 2003.

„Siegried şi Roy” nu au mai avut apoi decât o singură apariţie, în 2009, şi s-au retras oficial în 2010.

Roy Horn şi-a dedicat o bună parte a timpului protejării animalelor sălbatice.