Doliu în lumea fotbalului din România după ce Valer Săsărman, fostul fundaș al Gloriei Bistrița, a murit la vârsta de 52 de ani. El era un jucător emblematic pentru Gloria Bistrița, aducând nenumărate victorii echipei sale.

Potrivit informațiilor oferite de Sportul Bistrițean, fotbalistul a suferit un infarct, în momentul în care se afla acasă, la Măluț.

Cariera sa a început în urmă cu aproape 30 de ani. Valer Săsărman a făcut parte din echipa care obținea primea promovare a Gloriei Bistrița în Liga 1, în 1990, evoluând pe postul de fundaș stânga.

În total, a strâns nu mai puțin de 13 sezoane în tricoul bistrițenilor, cu un total de peste 400 de partide. Totodată, Valer Săsărman a fost căpitan al formației timp de 4 sezoane, a prins și celebra dublă cu Fiorentina, din cupele europene, fiind protagonist și la trofeul câștigat în Cupa României, în 1994.

Doliu în lumea sportului. A murit fundașul Valer Săsărman

Performanța pe care a atins-o a fost una impresionantă. Chiar el declara la un momendat că cea mai mare satisfacție pe care a avut-o a fost în momentul în care Gloria a promovat în divizia A.

„Din punct de vedere al performanței, pot spune că cea mai mare satisfacție am avut-o atunci când Gloria a promovat în divizia A, iar ca și joc, pot să amintesc la satisfacții meciul Gloria Bistrița – Steaua București, când am învins cu 4-0”, declara fotbalistul  Valer Săsărman, într-un interviu acordat în anul 2017.

După ce s-a retras din activitatea, Valer a putut sta departe de fotbal. Acesta a devenit antrenor ulterior și a condus mai multe grupe de copii și juniori. Totodată, el a fost și principal pe banca Gloriei, în tentativa de a reveni în prim-planul fotbaluli românesc.