Anunțul momentului în fotbalul din România. Omul de afaceri Dan Şucu în vârstă de 58 de ani are planuri mari. El este cel care a dezvoltat brandul Mobexpert, unul dintre cei mai mari retaileri de mobilă din România, iar acum vrea să investească și în fotbal.

Amintim faptul că Dan Șucu a vrut să cumpere acţiuni la Farul Constanţa, fostă Viitorul, însă n-a ajuns la un acord cu Gică Hagi, însă își dorește în continuare să se implice activ și în acest domeniu.

Potrivit ultimelor informații, Dan Şucu a ajuns să se implice financiar la unul dintre cele mai mari cluburi din Liga 1. Mai exact, omul de afaceri a cumpărat baza sportivă Coresi şi are în plan să achiziţioneze şi alte baze de acest gen, din Bucureşti, pe care doreşte să le transforme în centre de copii şi juniori. În celași timp, Dan Şucu s-a implicat financiar şi la unul dintre cele mai mari cluburi din Liga 1, Rapid.

Anunțul a fost confirmat de Victor Angelescu, finanţatorul echipei din Giuleşti, care a dezvălui că Dan Şucu sponsorizează centrul de copii şi juniori al Rapidului.

În ce investește Dan Șucu

Potrivit acestuia omul de afaceri are în plan să cumpere mai multe baze din București pentru a le transforma în centre de copii și juniori, pentru fotbalul de masă.

”Dânsul a cumpărat baza pe care o aveam noi închiriată de la Coresi. El doreşte să cumpere mai multe baze din Bucureşti aflate în paragină şi să le transforme în centre de copii şi juniori, în special pentru fotbalul de masă.

Colaborăm cu el. El e şi sponsor la copii şi juniori, avem contract şi suntem în chirie la firma lui. Mi-a şi zis că pe el nu îl interesează echipa mare, e interesat doar de copii şi juniori.

Ambii lui copii erau la o echipă de juniori, Viitorul Noua Generaţie parcă. În momentul în care el a cumpărat baza, echipa asta şi Rapid s-au comasat. Deci, copii lui sunt legitimaţi la Rapid de o săptămână. Dar nu cred că ăsta e mobilul investiţiei lui. Putea să îi ducă foarte bine la Hagi, la FCSB, la alte şcoli”, a dezvăluit Victor Angelescu la GSP Live.

De menționat este faptul că visul lui Dan Şucu este să investească în dezvoltarea copiilor pasionaţi de fotbal, iar acesta este și motivul pentru care a fost atras de proiectul pe care Gică Hagi îl are la Farul şi care este cel mai de succes din România, însă din păcate cei doi nu au reușit să ajungă la un numitor comun.

”Eram toţi trei. Era o chestiune şi de un minim patriotism economic. Eram trei firme de oarecare succes material din România care voiam să ajutăm o alta firmă româneacă de succes să facă un pas suplimentar.

Hagi este un simbol uşor de identificat în toată lumea. Dacă am fi putut să ajutăm, ne-ar fi plăcut ca noi o firmă românească să ajutăm o altă firmă românească. Cam aşa era gândită numai că din punctul nostru de vedere nu a ieşit în totalitate”, a povestit atunci Dan Şucu.