Fostul prim-ministru al României, Victor Ciorbea, este în doliu. Mama politicianului, Eugenia Ciorbea, a murit. Victor Ciorbea, o figură de prim-plan a politicii românești de la finele anilor 90, trece prin momente extrem de dificile.

Mama fostului premier, Eugenia Ciorbea, a încetat din viață, marți, 31 august. Vestea decesului a fost dată de soția politicianului, Lacrima Ciorbea.

Într-o postare pe pagina personală de Facebook, soția lui Victor Ciorbea anunță dispariția celei ce a fost Eugenia Ciorbea ”mamă, bunică și străbunică”.

”Azi, Eugenia Ciorbea, mama, bunica și străbunica a plecat lin spre ceruri. Nu vă vom uita niciodată. Vă mulțumim! Sărutam mâinile. Vă iubim, Victor, Lacrima, Oana, Chandler, Rhetty și Bond!”, se arată în postarea din mediul online.

Lacrima Ciorbea, soția lui Victor Ciorbea,  a postat inițial, alături de mesajul de mai sus, o poză cu Eugenia și fiul ei, Victor Ciorbea. Apoi a șters-o și a lăsat doar o imagine cu mama fostului premier.

Ce a spus mama lui Victor Ciorbea când acesta a fost numit premier?

În anul 1996, când Victor Ciorbea fusese numit premier de Convenția Democrată Română (CDR), jurnaliștii de la Adevărul au reușit să vorbească cu aceasta.

”Ne bucurăm, într-un fel îi bine, dar într-un fel îi rău, că acolo, ce are de făcut îi foarte greu. N-aș vrea ca Victor, care n-a dezamăgit niciodată pe nimeni…, toată lumea care a zis de bine de el să se întoarcă împotriva lui”, spunea Eugenia Ciorbea în urmă cu 25 de ani.

În perioada 2012-2014, Victor Ciorbea a fost senator al României din partea PNL, candidând pe listele USL. Apoi, în 2014, fostul premier a fost ales Avocat al Poporului, prin votului dat de plenul reunit al celor două Camere ale Parlamentului. Candidatura acestuia a întrunit 306 voturi “pentru” şi două voturi ”împotrivă”.

În iunie 2019, Victor Ciorbea a anunțat luni președinții celor două Camere ale Parlamentului, printr-un comunicat de presă, că nu mai ocupă funcția de Avocat al Poporului.

Sursă foto: Dreamstime