Este doliu în fotbalul din Italia! Una dintre figurile emblematice din istoria clubului Juventus Torino a încetat din viaţă, la vârsta de 77 de ani.

Francesco Morini a fost unul dintre cei mai buni fundaşi centrali de la Juventus, iar apoi director sportiv al clubului

Este vorba despre Francesco Morini, cunoscut atât ca fundaş central al grupării italiene, cât şi ca responsabil de club în anii de glorie ’80 ai Juventus. Anunţul privind moartea lui Morini a fost făcut, marţi, 31 august, de către clubul torinez de fotbal, transmite agenţia AFP.

“Francesco Morini a fost mai mult decât un stopper bianconero timp de mulţi ani, aşa cum erau denumiţi atunci fundaşii centrali.

El a fost elementul siguranţei, jucător extraordinar de fiabil şi prezent de fiecare dată când meciul creştea în intensitate”, se arată într-un comunicat al celor de la Juventus Torino.

Cinci titluri de campion, dar şi o Cupă a Campionilor Europeni din postura de conducător de club

Morini a cucerit cinci titluri de campion al Italiei cu Juventus, disputând 372 de meciuri între 1969 şi 1980.

După ce şi-a încheiat cariera pe teren, Francesco Morini a fost director sportiv al clubului timp de zece ani. El şi-a completat bogatul său palmares cu o Cupă a Campionilor Europeni, din funcţia de conducător de club.

Trofeul a fost câştigat de Juve în 1985, contra lui Liverpool, în dramatica finală de pe stadionul belgian Heysel, când 39 de persoane şi-au pierdut viaţa.

 

Juventus şi Manchester United au confirmat oficial transferul lui Cristiano Ronaldo

Tot marţi, 31 august, Juventus Torino şi Manchester United au confirmat oficial transferul atacantului portughez Cristiano Ronaldo de la gruparea de Serie A la echipa din Premier League.

Ronaldo a semnat un contract pe doi ani cu United, echipă la care a mai jucat în perioada 2003-2009 şi cu care a câştigat opt trofee importante.

United anunţase săptămâna trecută că a ajuns la un acord cu Juventus pentru jucătorul de 36 de ani, dar transferul s-a oficializat după ce internaţionalul lusitan a efectuat vizita medicală (în weekend, la Lisabona) şi a ajuns şi el la un acord cu clubul.

Suma de transfer pe care o vor achita ”diavolii roşii” se ridică la 15 milioane de euro, la care se adaugă alte 8 milioane în bonusuri legate de performanţe.