Este doliu în fotbalul mondial! Una dintre legendele Italiei şi a echipei Juventus Torino, Giampiero Boniperti, a încetat din viaţă la 92 de ani.

Cinci titluri de campion şi două Cupe cu Juventus, echipa la care a jucat întreaga carieră

Anunţul privind moartea sa a fost făcut chiar de către clubul de fotbal din Torino, vineri. Fostul atacant italian a fost trup şi suflet alături de acest club, jucând în întreaga sa carieră numai la Juventus, scrie agenţia Reuters.

Giampiero Boniperti
Sursa foto: Wikimedia

Giampiero Boniperti a alcătuit, alături de John Charles şi Omar Sivori, celebrul „trio magic” al celor de la Juventus. Atacantul a cucerit cinci titluri de campion al Italiei cu „Bătrâna Doamnă” şi două Cupe ale Italiei, între anii 1946 şi 1961.

Golgheterul lui Juventus timp de peste 40 ani, până la Del Piero

Fotbalistul şi-a atârnat ghetele în cui în anul 1961, Zece ani mai târziu, el a devenit preşedinte de onoare al lui Juventus.

Presa din Italia relatrează că Giampiero Boniperti a încetat din viaţă din cauza unei probleme cardiace.

Boniperti a fost cel mai bun marcator al lui Juventus Torino timp de peste patru decenii. Recordul său de 182 de goluri a fost doborât abia în 2006, de către celebrul Alessandro Del Piero.

Giampiero Boniperti
Giampiero Boniperti, alături de Alessandro Del Piero

A mers cu Naţionala Italiei la două Campionate Mondiale şi la Olimpiada din 1952

Giampiero Boniperti a fost golgheterul ediţiei 1947-1948 a Serie A, cu 27 de goluri.

Boniperti a marcat 8 goluri în 38 de partide pentru selecţionata Italiei, cu care a participat la Cupele Mondiale din 1950 şi 1954, precum şi la Jocurile Olimpice din 1952.