UPDATE

Paul Pogba a anunțat că va face apel la TAS în urma suspendării de patru ani pentru dopaj.

Sky Sport Italia și La Repubblica raportaseră că cererea procurorului sportiv de a impune o suspendare de patru ani fotbalistului a fost aprobată.

Echipa Juventus nu a comentat până acum situația. O sursă apropiată acestei chestiuni a declarat că echipa a primit o notificare în acest sens.

Aceeași sursă mai spune că se vor evalua următorii pași.

Paul Pogba a negat orice abatere. Acesta are un contract cu Juventus până în iunie 2026.

„Am fost informat astăzi despre decizia Tribunalului Naţional Antidoping (NADO Italia) şi cred că verdictul este incorect”, a afirmat Pogba într-un comunicat. „Sunt trist, şocat şi cu inima frântă de faptul că tot ceea ce am construit în cariera mea de jucător profesionist mi-a fost luat. Ca o consecinţă a deciziei anunţate astăzi, voi face apel la Tribunalul de Arbitraj Sportiv.”

Cazul acesta nu a fost comentat de către organizația naţională antidoping din Italia (NADO Italia). NADO Italia a invocat reguli de confidențialitate.

ȘTIRE INIȚIALĂ

Mijlocașul lui Juventus, Paul Pogba, a primit o suspendare pentru 4 ani

Paul Pogba, mijlocașul emblematic al echipei „Bătrânei Doamnei”, cu 91 de apariții la echipa națională a „Cocoșului Galic”, se confruntă cu cea mai grea perioadă din cariera sa. Fotbalistul va fi suspendat pe o perioadă de patru ani pentru încălcarea regulilor antidoping.

Paul Pogba, fotbalistul reprezentat de Rafaela Pimenta, împărtășește acum experiența prin care a trecut și Simona Halep! Jucătorul a primit o suspendare de patru ani pentru încălcarea regulilor antidoping, conform anunțului făcut de jurnalistul Fabrizio Romano.

Vestea suspendării pentru patru ani a venit în cazul jucătorului de la Juventus Torino chiar înainte să împlinească vârsta de 31 de ani.

Mijlocașul central avea încă un contract valabil cu echipa torineză până la 30 iunie 2026. Este probabil ca acest contract să fie reziliat, în lumina noilor informații.

În urma unui test efectuat în august 2023, în timpul meciului dintre Juventus și Udinese, campionul mondial din 2018 a fost confirmat pozitiv la testosteron. Din acel moment, francezul nu a avut permisiunea să participe la antrenamente și nu a fost inclus în nicio partidă oficială.

Clubul italian a decis să îi suspende salariul de 10 milioane de euro, considerând achiziția ca fiind una total neinspirată și o greșeală financiară gravă. Fotbalistul a fost depistat pozitiv fără să informeze staff-ul medical, ceea ce a dus la luarea acestei decizii punitive.

Paul Pogba și-ar putea lua adio de la carieră la doar 30 de ani

Ziarul italian „La Repubblica”, dar și „L’Équipe” au confirmat verdictul dat fotbalistului francez.

„La aproape 31 de ani, pe care îi va împlini pe 15 martie, cariera francezului pare că a ajuns la final”, transmite publicația italiană La Repubblica.

Versiunea de apărare prezentată de fotbalistul francez, care a câștigat Cupa Mondială cu Franța în 2018, nu a fost credibilă pentru procuratură nici măcar o clipă.

Cu un contract valabil cu Juventus până în anul 2026, francezul nu va putea să își continue cariera până în 2028.

Procurorii au solicitat o pedeapsă maximă de patru ani pentru Pogba încă de la început.

Într-un interviu recent, Paul Pogba a mărturisit că a simțit că a îmbătrânit zece ani în doar șapte luni, referindu-se la dificultățile pe care le-a întâmpinat și din cauza accidentărilor suferite în ultima vreme.

Paul Pogba
Paul Pogba / SURSA FOTO: Dreamstime

„Aceste ultime luni m-au făcut să cresc enorm, m-au făcut să înțeleg multe lucruri despre viață. Am îmbătrânit zece ani! Am îmbătrânit zece ani în șapte luni. Sunt un credincios, așa că acestea sunt etape și teste.

Teste care m-au făcut să cresc, m-am maturizat și am învățat multe despre viață. Am învățat care sunt lucrurile importante. Deci, le-am luat foarte pozitiv și au fost ca un impuls pentru mine.

Capul, mentalul, controlează totul. Când nu ești bine psihic, corpul cedează. Cred că la baza tuturor acestor accidentări pe care le-am suferit a fost mentalul meu. Eram stresat, corpul meu era încordat.

Aș spune chiar că a fost cel mai mare test din viața mea. După ce voi trece de toate acestea, va fi cea mai mare victorie a mea. Așa văd eu. Ești pregătit pentru orice după aceea”, spunea Pogba, în cadrul unui interviu acordat în urmă cu ceva timp.