Krzysztof Glowacki a fost suspendat pentru 4 ani

Boxerul polonez Krzysztof Glowacki, fost campion mondial WBO la categoria semigrea, a fost suspendat pentru patru ani. El a fost descoperit că a utilizați un steroid anabolizant. Acesta este anunțul făcut de Agenția antidoping din Marea Britanie (UKAD), citată de Reuters.

Glowacki, 37 de ani, a câștigat 32 din cele 36 de meciuri disputate ca profesionist. Testul său pozitiv a avut loc după o înfrângere în fața lui Richard Riakporhe în urmă cu un an la Manchester.

Analizele au indicat prezența urmelor de boldenon. Acesta este un steroid anabolic androgen interzis de Agenția Mondială Antidoping (AMA/WADA). Steroidul a fost găsit în proba de urină a boxerului polonez Krzysztof Glowacki. Sportivul, care a negat utilizarea unei substanțe interzise, a fost suspendat provizoriu în aprilie 2023. Cazul său a fost supus analizei unei comisii naționale antidoping independente la 31 octombrie.

Krzysztof Glowacki a devenit campion mondial WBO la categoria semigrea în 2015, când l-a învins pe Marco Huck la New Jersey. Și-a apărat cu succes titlul până în 2016. Atunci, el a fost învins la puncte de actualul campion mondial la categoria grea, ucraineanul Oleksandr Usik.

Polonezului i s-a acordat o licență de boxer străin de către British Boxing Board of Control pentru meciul său din ianuarie 2023. Ceea ce înseamnă că era obligat să respecte reglementările antidoping din Marea Britanie. Aceasta a fost o măsură standard pentru sportivii care participă la evenimente sportive pe teritoriul britanic și care sunt supuși regulilor antidoping specifice acelei jurisdiții.

Și Halep așteaptă verdictul TAS

După cum se știe, și tenismena noastră Simona Halep trece printr-un scandal asemănător. Ea a fost pedepsită de către ITIA cu o suspendare de 4 ani după ce a fost descoperită pozitiv la Roxadustat.

Menționăm faptul că TAS a comunicat că Simona Halep va fi supusă unei audieri în intervalul 7-9 februarie. Audierile vin în urma apelului depus împotriva suspendării de 4 ani.

Tribunalul independent Sport Resolutions a decis suspendarea ei în urma unui dosar înaintat de ITIA, entitatea din cadrul ITF responsabilă cu gestionarea cazurilor de dopaj în tenis.

Simona Halep a ridicat acuzații de tratament nedrept din partea ITIA și este ferm convinsă că își va dovedi nevinovăția în fața TAS. Aceasta se antrenează intens și este determinată să revină pe terenul de tenis în anul 2024.