În fruntea clasamentului s-au clasat „miracolul de la Istanbul” şi intervenţiile salvatoare ale lui Dudek care a apărat două lovituri şi a adus echipei FC Liverpool cel de-al cincilea titlu în competiţia europeană. Urmează voleul uimitor al lui Zidane pentru Real Madrid, iar pe locul al treilea sunt cele două goluri marcate în prelungiri de FC Manchester United în sezonul din 1999, când a câştigat 3 titluri.
Rezultatele raportului se bazează pe un studiu exploratoriu derulat de Institutul de Sport, Afaceri & Societate de la European Business School (EBS) din Germania. Cercetarea exploratorie este folosită în domenii noi, cum ar fi Suporteri fără frontiere, unde nu există deloc studii anterioare la care se poate face referire, sau acestea sunt foarte puţine.
Scopul principal este să se obţină informaţii care să stea la baza unor viitoare cercetări empirice. Per total, 1246 de persoane din audienţa canalului TV Eurosport din 5 pieţe-cheie din Europa: Franţa, Germania, Italia, Spania şi Marea Britanie, au răspuns la o anchetă online. În plus, 25 de interviuri calitative au fost luate unor membri ai fan cluburilor din străinătate şi asociaţiilor de suporteri, în ultimele două luni.

1. Finala din 2005: Liverpool şi miracolul de la Istanbul
Liverpool era considerată echipa care pornea cu şanse mai mici în competiţia cu AC Milan şi acest pronostic părea îndreptăţit la pauză, când italienii conduceau cu 3-0. Comentatorii şi suporterii erau de acord că Liverpool nu putea să spere decât la micşorarea diferenţei, în repriza a doua. Ce a urmat, de fapt, a fost una dintre cele mai incredibile reveniri din istoria fotbalului. Liverpool a marcat trei goluri în repriza a doua, iar Dudek a apărat două lovituri ale lui Shevchenko pentru AC Milan. Liverpool a obţinut victoria la penaltiuri, asigurându-şi cel de-al cincilea trofeu din Campionatul Cluburilor Europene.
 
2. Finala din 2002: voleul lui Zidane împotriva lui Bayer 04 Leverkusen
Golul câştigător al lui Zidane din Champions League, pentru FC Real Madrid are o istorie remarcabilă. Roberto Carlos a centrat înalt mingea în careu, iar Zidane, aflat la 16 metri de poartă şi aparent dezechilibrat, s-a redresat şi, lejer, a făcut o piruetă şi a prins mingea în voleu. Mingea a zburat peste Hans-Jorg Butt şi, fără alte goluri marcate, i-a adus lui FC Real Madrid cel de-al nouălea titlu european.

3. Finala din 1999: Manchester United reuşeşte să facă tripla, împotriva lui FC Bayern München
În absenţa lui Roy Keane şi Paul Scholes, şi aflaţi în dezavantaj după o lovitură liberă fructificată la început de Mario Basler, FC Manchester United părea condamnată să rateze victoria din Champions League care i-ar fi adus o reuşită istorică: cel de-al treilea titlu în acelaşi sezon. Două goluri marcate mai târziu de Teddy Sheringham şi Gunnar Solskjaer au dus la o răsturnare incredibilă de situaţie. Chiar şi imperturbabilul arbitru Pierluigi Collina l-a citat pe acesta drept unul dintre cele mai memorabile meciuri din cariera lui.

4.  Finala din 2010: Emoţia de sâmbătă seara pentru Inter
Stadionul Bernabéu a găzduit prima finală UEFA Champions League ce s-a jucat într-o sâmbătă seara, între FC Bayern München şi FC Internazionale Milano. Ambii antrenori avuseseră deja parte de gloria Champions League, prin victoriile în faţa Porto, respectiv, Ajax, dar Jose Mourinho, şi nu Louis Van Gaal, şi-a dublat palmaresul personal UEFA Champions League, odată cu victoria cu 2-0 a FC Internazionale Milano, adusă de golurile lui Diego Milito.

5.  Finala din 2001: Bayern îşi revine
La numai doi ani după dezamăgirea din 1999, Bayern Munchen s-a revanşat pe San Siro, în 2001. Cu un scor egal, de 1-1, după expirarea timpului regulamentar şi nicio schimbare după reprizele de prelungiri, FC Bayern München a învins Valencia la loviturile de departajare, cu scorul de 5-4. Deşi majoritatea jucătorilor se transferaseră între timp, câţiva membri din echipa FC Bayern München  jucaseră şi în finala din 1999, iar izbucnirile emoţionale ale lui Samuel Kuffour şi Stefan Effenberg au făcut din această partidă o finală memorabilă.

6.  Finala din 2011: Barca depăşeşte Manchester United
Dominantă în Premier League şi având stadionul Wembley pe post de aparent avantaj, pentru că juca acasă, Manchester United era considerată singura echipa capabilă să facă faţă magnificei Barcelona a lui Guardiola. După cum s-a văzut, însă, nicio echipă nu fost în acel an pe măsura Barcelonei, care a obţinut o victorie cu 3-1, consolidându-şi astfel, în faţa multora, reputaţia de cel mai bun club din toate timpurile.

7.  Finala din 1996: Triumful bătrânei doamne
„Bătrâna doamnă” nu mai câştigase niciun trofeu european de 11 ani, înaintea acestui triumf, împotriva campionilor olandezi de la Ajax. La egalitate şi după prelungiri, Juventus a câştigat titlul cu 4-2, la loviturile de departajare.

8.  Finala din 1997: Ricken doboară recordul
Un gol al atacantului Alessandro del Piero pentru Juventus tocmai eliminase avantajul de un gol al Borussiei Dortmund, când Lars Ricken de la Dortmund şi-a pus amprenta asupra jocului. Intrând de pe banca de rezerve în minutul 71, a devenit cel mai tânăr jucător din UEFA Champions League care a înscris într-o finală şi, de asemenea, cel mai rapid marcator, reuşind să înscrie după doar 16 secunde pe teren şi asigurând obţinerea trofeului pentru clubul său.

9.  UCL 2012: FC Chelsea prinsă pe picior greşit de SSC Napoli
Chiar dacă FC Chelsea se luptase să regăsească cea mai bună formă sub conducerea lui André Villas-Boas, puţini se aşteptau ca ei să fie surclasaţi atât de clar de o echipă italiană fără prea mari pretenţii. Strălucirea „Sfintei Treimi” a lui Napoli – linia sa de vârf – a făcut ca Chelsea să fie nevoită să răstoarne o diferenţă de două goluri pe Stamford Bridge în repriza a doua.

10. UCL 2009: Bătălia de pe Stamford Bridge – FC Barcelona vs. FC Chelsea
Într-o noapte marcată de emoţii şi încordare, FC Chelsea a căutat să o ţină pe Barcelona la distanţă şi să obţină o finală 100% britanică la Roma, după şutul de la 18 metri al lui Michael Essien, încă din minutul nouă. După numeroase ocazii şi solicitări respinse de penaltiuri, suporterii lui Chelsea nu vor uita niciodată cum, în al treilea minut al prelungirilor, Andres Iniesta a înscris un gol superb şi a asigurat echipei sale un loc în finala UEFA Champions League.