Tragedie fără margini în familia Larisei Iordache!

Celebra gimnastă şi-a pierdut mama, cu numai o lună înainte de debutul Jocurilor Olimpice de la Tokyo. Mama Larisei a încetat din viaţă după o luptă îndelungată cu o boală necruţătoare.

Duminică dimineaţa, Larisa Iordache a postat un mesaj emoţionat pe contul său de socializare, alături de o fotografie în care apare alături de mama ei.

“Sufletul sa iti fie linistit mami. Mereu in inima, sufletul si mintea mea vei ramane cel mai puternic om din lume. Te iubesc”, a scris gimnasta pe pagina ei de Instagram. Printre cei care i-au trimis un mesaj de încurajare s-a numărat şi Nadia Comăneci.

“Condoleanțe, Larisa! Suntem cu sufletul și cu gândul alături de campioana noastră Larisa Iordache, în aceste momente extrem de grele provocate de decesul mamei sale. Fii tare, Larisa! Dumnezeu să o odihnească în pace!”, au transmis şi cei de la clubul sportiv Dinamo pe pagina lor de Facebook.

Calificată la Jocurile Olimpice de la Tokyo, după mai multe accidentări şi o pauză totală de doi ani

În urmă cu trei săptămâni, pe 6 iunie, Larisa Iordache reuşea un rezultat impresionat în ultimul concurs dinaintea Olimpiadei. Gimnasta a obținut aurul în finala Cupei Mondiale de la Cairo (Egipt), la bârnă.

Campioana noastră a fost notată cu 13,366, podiumul fiind completat de Diana Varinska (Ucraina) şi de Zeyna Ibrahim (Egipt), relatează GSP.ro.

Din păcate, Larisa s-a luptat cu accidentările în ultimii ani. Cea mai dureroasă a fost la Jocurile Olimpice de la Londra din 2012, când o fasciită a transformata acea ediţiei a Olimpiadei într-una foarte tristă pentru gimnasta din România.

După doi ani de pauză totală, timp în care a trecut prin momente grele, cu operaţii greşite şi mult stres din punct de vedere psihic, Larisa Iordache a devenit la gimnastică în 2019, iar calificarea la Olimpiada de la Tokyio confirmă că a făcut alegerea cea mai bună.

Maestră în a ascunde că are o suferință

Gimnastica povestea pentru GSP, în luna aprilie a acestui an, că recuperarea a mers foarte greu. “Mă simţeam nefolositoare”, povestea Larisa.

“Fix după ce m-am accidentat în 2017, dacă intram în sala de gimnastică, aveam un gol în stomac și pur și simplu mă apuca plânsul pentru că nu puteam să fac și eu. Am încercat o perioadă să ies din gimnastică de tot, nici măcar la televizor nu m-am uitat. Mi-era greu să urmăresc pentru că știam că și eu puteam să fiu acolo. Recuperarea a mers greu, timpul se scurgea la fel și mă simțeam nefolositoare”, declara atunci Larisa Iordache.

Pe când era mai mică, gimnasta era maestră în a ascunde că are o suferință.

“Îmi doream să fac antrenamente zilnic și știam că mă voi opri din ele dacă spun că mă doare pentru că este normal, dacă te oprești la timp previi ceva mai grav. Eu trăgeam de mine până la maximumul durerii, iar asta nu m-a ajutat prea mult”, spunea Larisa într-un interviu acordat în urmă cu câţiva ani.

Sursă foto: Dreamstime