Tragedia momentului pe scena politică. Un șef de stat a încetat din viață. E vorba de fostul preşedinte argentinian Carlos Menem. El a murit, duminică, la vârsta de 90 de ani. Anunțul a fost făcut de La Nacion.

Menem se confrunta de mai mult timp cu probleme de sănătate. La 13 iunie 2020, fostul preşedinte a fost diagnosticat cu o pneumonie severă. Aceasta s-a agravat din cauza diabetului. Starea lui Menem s-a deteriorat în ultimele săptămâni.

El a murit la spitalul Los Arcos din Buenos Aires.

Carlos Menem a fost preşedintele Argentinei în perioada 1989 – 1999. Din anul 2005 era senator.

Carlos Saúl Menem Akil era născut pe 2 iulie 1930, Anillaco, Provincia La Rioja, Argentina. El a fost avocat și politician argentinian. A fost membru al partidului peronist.

Veste tristă pe scena politică

Tot astăzi, și lumea politică de la noi a fost zguduită de o veste tristă. A fost anunțat decesul unui politician liberal. Unul dintre liderii PNL a murit singur, printre străini, în urmă cu două zile. Cunoștințele sale au lansat un apel către oameni în urma regretatului deces.

Este vorba despre Mihai Petre Săbăilă, unul dintre liderii PNL Diaspora. Acesta a murit în urmă cu două zile în Spania, după ce a suferit un infarct, conform presei locale.

Sursa menționată arată că acesta a murit singur, printre străini, iar acum se află la un pas de a fi incinerat.

Informația a fost transmisă de către Lavinia Năstase,. Ea era o prietenă apropiată a fostului președinte PNL Spania și fost membru în Biroul PNL Diaspora.

De asemenea, nicio rudă, oricât de îndepărtată ar fi, nu s-a semnalat pentru a semna actele de repatriere. Acestea ar fi pemis ca regretatul politician să poată fi adus acasă și îngropat conform tradiției românești, subliniază sursa menționată.

Trebuie menționat că părinții acestuia au murit, mama chiar de curând. În acest context, cunoștințele sale au început o campanie pe rețelele de socializare pentru a găsi o rudă care să îl poată aduce acasă, la Argeș, pe Mihai Petre Săbăilă.