Binecunoscutul rapper Shock G, renumit pentru piesa de succes cu Digital Underground, „The Humpty Dance”, dar și colaborarea sa cu Tupac Shakur, a murit la vârsta de 57 de ani. Legenda muzicii rap, pe numele său real Gregory Jacob, a murit joi într-o cameră de hotel din Tampa, după cum a transmis tatăl său, Edward Racker, citat de TMZ.

Sursa citată precizează că nu este cunoscută exact cauza morții artistului, dar nu au existat semne de traume. Tatăl lui Shock spune că autoritățile vor efectua autopsia pentru a vedea exact ce s-a întâmplat.

„Fiul, fratele și prietenul nostru, Gregory Jacobs, cunoscut și sub numele de Shock G, a murit brusc astăzi”, a scris familia sa într-un comunicat. „În prezent nu se cunoaște cauza morții. Apreciem cu adevărat, toată dragostea și grijile exprimate. Vă rugăm să vă rugați pentru noi în acest moment foarte dificil ”.

Shock G a fost solistul grupului hip hop Digital Underground și a intrat în pielea personajului „Humpty Hump”, pentru faimoasa melodie și dans a grupului din 1989.

L-a ajutat pe Tupac să intre în lumea muzicală

Artistul a fost, de asemenea, cunoscut pentru colaborările sale cu Tupac Shakur. Acesta a apărut în melodia lui Tupac din 1993 „I Get Around” și a fost unul dintre producătorii albumului solo de debut al lui Tupac din 1991, „2Pacalypse Now”. De fapt, Shock G a fost cel care l-a ajutat pe acesta să intre în lumea muzicală. Tupac era membru al Digital Underground când a apărut pentru prima dată în melodia și videoclipul grupului din 1991, „Same Song”.

Shock G s-a născut și a crescut pe Coasta de Est, dar în cele din urmă s-a stabilit în Oakland, unde a format grupul Digital Underground la sfârșitul anilor 1980 cu Chopmaster J și Kenneth Water.

Pe lângă cunoscuta sa colaborare cu 2Pac, Shock G a produs melodii pentru artiști precum Dr. Dre, Prince și KRS-One, doar pentru a numi doar câțiva dintre ei.