Doliu în lumea modei! Fondatorul Off-White s-a stins din viață. A fost răpus de o boală incurabilă

Compania LVHM a postat pe contul de Twitter un mesaj prin care anunță că directorul artistic pentru colecții de bărbați la Louis Vuitton și fondator al Off-White s-a stins din viață.

Mai precis, este vorba despre Virgil Abloh, cel care a devenit designer și director artistic pentru Louis Vuitton din 2018. Acesta s-a stins din viață la 41 de ani din cauza unei boli incurabile cu care se lupta de câțiva ani. Acesta a lucra ca și DJ și artist vizual.

„LVMH, Louis Vuitton și Off White sunte devastate să anunțe decesul lui Virgil Abloh”, arată o postare pe Twitter a LVMH.

În luna iulie a acestui an, compania-mamă LVMH i-a propus lui Virgil Abloh să lanseze noi mărci.

”Cu toții suntem șocați de teribila veste. Virgil nu doar că a fost un geniu și un vizionar în acest domeniu, dar a fost și un om cu un suflet minunat și o mare înțelepciune. Familia LVMH m-a acompaniază în acest moment tragic și cu toții suntem alături de familia sa”, spune Bernard Arnault pe contul pe Twitter al LVMH.

Noul stil pe care l-a abordat Virgil Abloh

Sosirea sa la LVMH a marcat combinarea streetwearului și moda high-end, aducând laolaltă adidașii și pantalonii de camuflaj și costumele croite și rochiile de seară. Influențele sale au inclus arta graffiti, cultura hip hop și skateboard-ul.

Stilul a fost îmbrățișat de grup deoarece a căutat să atragă clienți mai tineri.

Munca sa este caracterizată prin incluziune, identitate rasială și fluiditate de gen, iar prezentările sale de modă includau specatole de poezie și instalații de artă.