Mircea Gheorghe Rotar, omul de afaceri băimărean, a încetat din viața marți, 19 octombrie. Bărbatul avea vârsta de 61 de ani. Cauza decesului nu a fost declarată nici de medici și nici de familie.

„Tată și soț model a plecat dintre noi prea devreme lăsând în urmă un gol și o durere imensă. Înmormântarea va avea loc la Capela din comuna Farcasa, joi, 21 octombrie, de la ora 13”, a comunicat familia milionarului din Maramureș.

Un alt deces a zguduit lumea întreagă

O nouă pierdere în rândul cadrelor medicale. Încă un erou anti-Covid și-a pierdut viața. Un medic a fost găsit mort la câțiva pași de propria casă. Acasă îl așteptau doi copiii cu vârsta cuprinsă între unu și trei ani și o soție iubitoare. Se pare că așteptarea acestora a fost în zadar.

Italia, una dintre cele mai afectate state europene de pandemia provocată de virusul Covid-19, a mai pierdut un înger. Este vorba despre medicul Filipo Morando, „soldat” în linia întâi în lupta cu noul virus. Colegii săi din spital sunt în stare de șoc, căci nu virusul este cel care le-a răpus camaradul. Aceștia deplâng decesul unui „medic ideal, exemplar”, care și-a dedicat activitatea pacienților COVID.

Deși Filipo Morando a avut un rol important în linia întâi în lupta cu noul virus, din nefericire, acesta s-a stins din viață la vârsta de 37 de ani, lăsând în urma sa o familie formată din doi copii și o soție.

Cum s-a întâmplat teribilul accident?

Incidentul a avut loc sâmbătă la Camposampiero, Padova. Filippo Morando își terminase tura din spital. Dorind să se relaxeze și să-și dezmorțească mușchii și mintea după agitația din spital, acesta a ieșit la alergat. În timp ce făcea jogging, s-a prăbușit, din senin, la doar câțiva metri de casă. Îl despărțeau doar 50 de metri de casă, când a căzut inconștient la pământ.

La locul tragediei au ajuns imediat părinții și soția sa, Chiara, tot medic. Ea a lucrat și ca voluntar la „Doctori pentru Africa”.