Doliu în România! A murit unul dintre cei mai mari actori. Și-a dedicat zeci de ani din viață teatrului

Boris Petroff a avut debutul de profesionist în anul 1964 la Teatrul de Stat din Oradea, actualul Teatrul „Regina Maria”. Din 1966 până în 1974 a activat la Teatrul Tineretului Piatra Neamț, iar din 1974 până la pensionare a jucat pe scenele Teatrului „Ion Creangă” din București, Teatrului Evreiesc de Stat și Teatrului Nottara.

Amintim că regretatul actor a jucat peste 165 de roluri în piese din dramaturgia românească și universală, bucurându-și publicul în peste 4000 de reprezentații.

A apărut în peste 20 de filme

De asemenea, acesta a apărut și în peste 20 de filme, având roluri secundare și episodice. Simultan, Boris Petroff a jucat în multe spectacole de teatru de televiziune, iar vocea lui a adus bucurie în nenumărate spectacole de teatru radiofonic, a căror regie a și semnat-o uneori.

Acesta și-a încheiat activitatea pe scena Teatrului „Tony Bulandra” din Târgoviște. Totuși, rolul cu care s-a identificat și pe care l-a jucat timp de 35 de ani pe scena Teatrului „Ion Creangă” din București a fost Geppetto din „Pinocchio” de Carlo Collodi în regia lui Cornel Todea.

Un actor complex, cu 100 de fețe

Breasla teatrală i-a recunoscut și răsplătit anii dedicați Teatrului. În anul 2004 Boris Petroff a primit premiul special UNITER pentru teatrul de Copii.

Totodă, Boris Petroff a fost ani de zile președintele juriului Festivalului de Teatru pentru Elevi „Ferdinand I”. În ultimii ani de viață. acesta s-a retras retrăsese la Moroieni, Dâmbovița.

Un alt actor a murit recent

Amintim că actorul Heath Freeman s-a stins din viață la vârsta de doar 41 de ani. Vestea morții actorului a fost confirmată de Joe S. Montificore, managerului acestuia, conform căruia actorul a murit în cursul zilei de sâmbătă, 13 noiembrie.

Montificore susține că este devastat de pierderea actorului, un om ”cu un spirit intens”, care și-a lăsat amprenta în inimile tuturor. Totodată, acesta a mai precizat că Heath Freeman era o persoană cu un chef continuu de viață, mândru de filmele în care juca și mereu entuziasmat de capitolele din viața sa.

„Ne simțim cu adevărat devastați de pierderea iubitului nostru Heath Freeman. O ființă umană strălucită, cu un spirit intens și plină de suflet, ne lasă o amprentă de neșters în inimile noastre. Viața lui a fost plină de loialitate profundă, afecțiune și generozitate față de familia și prietenii săi.