MAE a oferit mai multe informații despre cetățenii români afectați de incendiul produs la data de 22 februarie 2024 la o clădire de locuințe din Valencia.

Doi români și-au pierdut viața după incendiul din Valencia

Autoritățile spaniole au notificat reprezentanții Consulatului României la Castellon de la Plana că au finalizat procesul de identificare a victimelor.

Astfel, au confirmat decesul a doi cetățeni români care fuseseră inițial declarați dispăruți.

„În continuarea informațiilor cu privire la situația cetățenilor români afectați de incendiul produs la data de 22 februarie 2024 la o clădire de locuințe din Valencia, Regatul Spaniei, Ministerul Afacerilor Externe (MAE) precizează că autoritățile spaniole au notificat reprezentanții Consulatului României la Castellon de la Plana că au finalizat procesul de identificare a victimelor şi au confirmat decesul a doi cetățeni români care fuseseră inițial declarați dispăruți”, a transmis MAE într-un comunicat de presă.

Familia cetăţenilor români decedaţi a fost notificată de către autorităţile spaniole

Potrivit MAE, familia cetăţenilor români decedaţi a fost notificată de către autorităţile spaniole. Ministerul Afacerilor Externe informează că reprezentanţii Consulatului României la Castellon de la Plana sunt în continuare în legătură cu autorităţile spaniole şi cu cetățenii români afectaţi de incendiu care au solicitat asistenţă consulară.

Amintim că un incendiu devastator a izbucnit joi seara, 22 februarie, în cartierul „Nou Campanar” din Valencia.

Blocul de 14 etaje care a ars era administrat de o româncă, Adriana Banu. Aceasta a precizat că vântul puternic a făcut ca focul să se răspândească „foarte repede”.

În urma incendiului, TVR Info a relatat că două femei, mamă și fiică, de origine română, se află pe lista persoanelor dispărute.

incendiu
SURSA FOTO: Dreamstime

Administratorul blocului a spus că două românce locuiau în blocul distrus

La momentul respectiv, administratorul blocului din Valencia a susținut pentru Pro TV că două românce locuiau în blocul distrus.

În schimb, aceasta a precizat că nu știe dacă ele erau în casă în momentul incendiului.

„Am confirmat informaţia că în bloc erau două românce, în apartamentul numărul 95. Erau de aproape 2 ani, chiar deasupra apartamentului unde s-a generat incendiul. O tânără, o adolescentă, între 15 şi 18 ani, şi mama ei”, a mai spus Adriana Banu la momentul respectiv.