Ofertele au fost depuse de consorţiului format din WOOD & Company Financial Services a.s. Cehia (lider de sindicat) şi SSIF INTERCAPITAL INVEST SA, respectiv de Consorţiului format din SSIF SWISSCAPITAL SA (lider de sindicat) şi SC BT SECURITIES SA.

Autorităţile române s-au angajat în faţa FMI şi Comisiei Europene să listeze pe Bursa de Valori Bucureşti mai multe companii din subordinea Ministerului Economiei.
În cazul Nuclearelectrica, listarea la Bursă se va realiza printr-o Ofertă Publică Primară (IPO) de vânzare de acţiuni nou emise ca urmare a unei majorări de capital social reprezentând 10% din capitalul social existent companiei.

“Comisia comună, numită din partea Ministerului Economiei şi Societatea Naţională Nuclearelectrica SA a procedat la deschiderea ofertelor, ulterior urmând a se realiza evaluarea acestora”, se menţionează în comunicatul remis de instituţie.

Nuclearelectrica este societatea care deţine centrala nuclearelectrică de la Cernavodă, care asigură circa 18% din consumul naţional de energie electrică.