Potrivit Sunday Times of London, Trump le-a spus unor oficiali britanici ca un astfel de summit este în curs de organizare, posibil în capitala islandeză Reykjavik. 'Relatarea este o fantezie', a declarat un consilier al lui Donald Trump, sub rezerva anonimatului. Un alt consilier a afirmat că informaţiile nu sunt adevărate.

Trump, care soseşte la Casa Albă pe 20 ianuarie, a vorbit de ameliorarea relaţiilor cu Rusia. El a declarat vineri pentru Wall Street Journal că va menţine 'cel puţin pentru o perioadă de timp' sancţiunile împotriva Rusiei impuse de preşedintelui SUA Barack Obama pentru atacuri cibernetice.

Dar Trump a sugerat publicaţiei că ar putea ridica sancţiunile dacă Rusia se dovedeşte de ajutor în lupta împotriva militanţilor Statului Islamic şi în realizarea altor obiective ale SUA. Doi dintre oficialii desemnaţi Trump pentru cabinet, secretarul de stat american Rex Tillerson şi ministrul apărării James Mattis, au semnalat un ton mai dur faţă de Moscova în cadrul audierilor pentru confirmare din Senat. Serviciile de informaţii americane acuză Rusia de atacuri cibernetice împotriva SUA. Trump a afirmat că a acceptat concluzia serviciilor de informaţii. Agerpres