Persoanele fizice care cumpara autoturisme cu motoare mari din UE si vor sa le inmatriculeze in Romania trebuie sa prezinte un nou tip de document la serviciul de inmatriculari pentru ca autoturismul sa primeasca numere romanesti. Modelul acestui document a fost publicat marti de Agentia Nationala de Administrare Fiscala, institutia care il si elibereaza, scrie avocatnet.ro. De la 1 septembrie sase categorii de bunuri sunt taxate suplimentar, ele fiind introduse in categoria produselor accizabile.
Printre ele se numara si autoturismele si autoturismele de teren, achizitionate din spatiul comunitar, noi sau rulate, a caror capacitate cilindrica este mai mare sau egala cu 3000 cm3, acciza pentru ele fiind de 1 euro/cm3.
In aceste conditii, persoanele fizice care vor sa inmatriculeze in Romania aceste autoturisme trebuie sa plateasca mai intai la Fisc accizele aferente si apoi sa prezinte la serviciul de inmatriculari un certificat care sa ateste achitarea acestor taxe. PENTRU A VEDEA CARE ESTE PROCEDURA DE OBȚINERE A DOCUMENTULUI, CLICK AICI