Documente din interiorul ministerului Dezvoltării arată cum pe 15 mai 2018, Alexandru Cumpănașu le spunea funcționarilor că Liviu Dragnea, Sevil Shhaideh și Mihai Busuioc, șeful Curții de Conturi și fost secretar general în Guvernul Grindeanu, „au fost implicați în selecția” pentru proiectul din care asociația lui a luat un milion de euro din bani europeni, scrie libertatea.ro.

La acea dată a avut loc o întâlnire la minister la care au participat 15 șefi din minister și doi reprezentanți ai asociației lui Cumpănașu, Asociației pentru Implementarea Democrației (AID). Ministerul de Finanțe efectuase un control în urma căruia a descoperit nereguli în selecția partenerului AID și derularea proiectului european cu numele “Consolidarea sistemelor de integritate – cea mai bună strategie de prevenire a corupției în administrația publică”. Suma imputabilă ministerului la acea vreme era de 1,4 milioane de lei.

Un participant la întâlnire a dezvăluit că Alexandru Cumpănașu a reacționat „în stilul său impulsiv și amenințător”. Cumpănașu a vorbit atunci despre felul în care a fost ajutat de șefi ai PSD să câștige, în 2017, selecția proiectului.

Contactat de Libertatea, Cumpănașu a declarat că își aduce aminte de întâlnire și menționează că aceasta a durat aproximativ 5 ore. Acesta a menționat acest lucru pentru a scoate în evidență faptul că acea enumerare reprezintă doar oamenii care semnau referatele în Ministerul Dezvoltării, de la Dragnea la Shhaideh și până la Andreea Grigore și a fost scoasă din context.

Citește întregul articol și vezi documentele aici.