DOCUMENT. Ce conține moțiunea împotriva lui Năsui

„Subsemnații, membri ai Grupului parlamentar al Partidului Social Democrat din Senat, menționați în anexele la prezenta moțiune, în temeiul art. 67 și art. 112 alin. (2) din Constituția României, republicată și art. 164-168 din Regulamentul Senatului, înaintăm prezenta moțiune simplă cu titlul O România în agonie, cu Năsui la Economie.

Vă rugăm să dispuneți măsurile necesare în vederea declansării precedurilor legale pentru dezbaterea acesteia”, este scris la începutul documentului.

De asemenea, Social Democrații susțin că „dacă o putere străină ostilă și-ar fi propus să destabilizeze economia națională și producția românească, cea mai rapidă cale de a realizat acest obiectiv ar fi fost să-l pună pe Claudiu Năsui ministru la Economie”.

„Dacă o putere străină ostilă și-ar fi propus să destabilizeze economia națională și producția românească, cea mai rapidă cale de a realizat acest obiectiv ar fi fost să-l pună pe Claudiu Năsui ministru la Economie. Nici un fel de forțe oculte externe șu nici cele mai perfide planuri de subminare a unei economii naționale n-ar fi reușit, în ani de zile, dezastrul produs de Claudiu Năsui în fruntea Ministerului Economiei în doar 70 de zile!”, subliniază inițiatorii moțiunii.

Documentul integral poate fi vizualizat Aici.

Moţiune simplă împotriva ministrului Economiei

Senatorul PSD Lucian Romaşcanu a anunţat, în plenul Senatului, depunerea moţiunii simple.

„Conform articolului 66 din Regulamentul Senatului, subsemnaţii, membri ai Grupului parlamentar al Partidului Social Democrat, vă înaintăm o moţiune simplă cu titlul O Românie în agonie cu Năsui la economie, adresată ministrului Economiei, Claudiu Năsui”, a declarat Lucian Romaşcanu.

Decizia de a depune moţiunea a fost luată în Biroul Politic Naţional al PSD.

„Motivele – blocarea Măsurii 3, fonduri europene, 478 de milioane de euro în acest moment blocate din cauza faptului că domnul ministru a găsit de cuviinţă să îşi facă un cont de administrator în procedura de selectare a companiilor”, a susţinut preşedintele PSD, Marcel Ciolacu.