Raiffeisen Banca pentru Locuinţe (RBL) reduce dobânzile la cele două tipuri de finanţări imediate cu ipotecă pentru domeniul locativ: creditele cu avans şi fără avans care sunt solicitate până la sfârşitul lunii septembrie.

Astfel, dobânda la creditul cu avans zero este, începând cu această lună, 7.9% pe an fixă la lei, pentru creditul garantat cu ipotecă, faţă de 11,9% cât era până în acest moment. După maxim 60 luni, dobânda se reduce de la 7,9% la 4,5%, fixă pe toată perioada de rambursare a creditului.

Totodată, pentru cei care dispun deja de 40% sau 50% din suma de care au nevoie, RBL a scăzut dobânda Creditului Intermediar la o valoare de 6.9% pe an la lei pentru creditul garantat cu ipotecă, faţă de 8,9% cât era până în prezent.

După maxim 60 luni şi împrumutul Intermediar se transformă automat în Credit Locativ cu o dobândă de 4,5% sau 6% pe an la lei, în funcţie de varianta de produs aleasă de client, fixă pe toată perioada de rambursare.

Raiffeisen Banca pentru Locuinţe oferă produse de economisire-creditare, orientate spre îmbunătăţirea situaţiei locative.

Clienţii care încheie un contract de economisire-creditare trebuie să economisească o perioada de timp, urmând ca, ulterior să aibă posibilitatea accesării unui credit cu dobândă fixă de 4,5 % pe an sau 6%, în funcţie de produsul ales. Dobânzile plătite de bancă la economii sunt între 1,5% şi 3%.