Petre Daea, fost ministru al Agriculturii în timpul guvernării PSD, ar putea intra în atenţia procurorilor DNA. Corpul de Control al actualului ministru a făcut o serie de verificări, din care reiese că numele lui Daea ar putea fi legat de o fraudă de 900.000 de euro.

Mai exact, Corpul de Control de la Ministerul Agriculturii a verificat Casa Română de Comerţ Agroalimentar “Unirea”, societate comercială care a fost deschisă la iniţiativa fostei conduceri a ministerului din vremea lui Petre Daea. În magazinele acestei societăţi se pot vinde doar legume sau alimente de la producători autohtoni. Corpul de Control a descoperit o posibilă fraudă în valoare de 900.000 de euro, legată de decizia de a investi in achiziţionarea unui depozit de frig, spaţiu necesar depozitării mărfurilor pentru magazinele “Unirea”.

Raportul Corpului de Control al ministrului Agriculturii a fost trimis la Parchetul General pentru ca procurorii să investigheze posibila fraudă, spun surse apropiate de acest caz, potrivit romaniatv.net.

Cum răspunde acuzaţiilor fostul ministru Petre Daea

Fostul ministru al Agriculturii neagă că la Casa de Comerţ “Unirea” ar fi avut loc vreo ilegalitate şi dă vina pe actualul ministru liberal, care ar dori să-i blocheze acest proiect.

“Atitudinea dumnealui din ultima perioadă şi Corpul acesta de Control care a blocat activitatea mă îndreptăţeşte pe mine să afirm public că doreşte acest blocaj şi iată că a reuşit, căutând şi anume acuze pe care eu le exclud din capul locului”, spune Petre Daea.