Decizia a fost luată de Peter Phillips, unul dintre nepoţii reginei Elizabeth a II-a şi  de soţia sa Autumn. După 12 ani de căsnicie, aceștia au hotărât să se despartă, iar în curând vor divorța, potrivit anunțului făcut marți de Palatul Buckingham, citat de AFP.

Anunţul divorțului a venit în plin scandal la Casa Regală,  la doar câteva săptămâni după ce prinţul Harry, vărul lui Peter Phillips, şi soţia sa Meghan Markle au renunţat la statutul lor şi s-au instalat în Canada.

“Decizia de a divorţa şi a împărţi custodia copiilor a fost luată după luni de discuţii şi de comun acord”, a precizat purtătorul de cuvânt, indicând faptul că regina a fost prevenită anul trecut.

“Prioritatea cuplului rămâne bunăstarea celor două minunate fete”, a adăugat el.

Cum a reacționat regina?

Regina s-a declarat ”supărată” la aflarea veștilor, care vin după o perioadă destul de agitată pentru familia regală, informează The Telegraph.

„După ce au informat Regina și ceilalți membri ai familiei regale, Peter și Autumn au decis să se separe”, este declarația oficială a cuplului.

Cine este Peter Phillips?

Peter Phillips are 42 de ani și cel mai mare nepot al reginei. Acesta este fiul prinţesei Anne şi al primului ei soţ, Mark Phillips. În ceea ce privește legăturile cu Casa Regală, el nu are titlu regal şi nu a reprezentat niciodată Familia Regală.

Peter şi Autumn s-au întâlnit în 2003 cu ocazia Marelui premiu de la Montreal şi s-au căsătorit în 2008 la castelul Windsor.

După divorț Peter şi soţia sa de origine canadiană Autumn vor împărţi custodia celor două fiice şi vor rămâne amândoi în Gloucestershire, în sud-vestul Angliei, a mai precizat purtătorul de cuvânt.